КМДА Київська міська державна адміністрація


8 грудня 2017

В районі реалізовано ще один проект-переможець Громадського бюджету

В районі реалізовано ще один проект-переможець Громадського бюджету

Сьогодні відбулося відкриття центрального входу Комунального некомерційного підприємства «Центр первинної медико-санітарної допомоги №2 Дніпровського району м. Києва» (вул. П. Тичини, 22), що стало можливим завдяки реалізації «Громадського бюджету» та активній участі громади Березняків. На урочистості завітали заступник голови Дніпровської районної в місті Києві державної адміністрації  Алла Загородня, депутат Київської міської ради - Андрій Странніков, автор проекту «Благоустрій території КНП "ЦПМСД №2 Дніпровського району» з облаштуванням центрального входу» - Людмила Смірнова, начальник Управління охорони здоров’я Дніпровської райдержадміністрації – Данієль Карабаєв, директор Комунального некомерційного підприємства «Центр первинної медико-санітарної допомоги №2 Дніпровського району м. Києва» - Олександр Квартальний, підполковник служби цивільного захисту, начальник 16-ї Державної пожежної районної частини головного управління Державної служби надзвичайних ситуацій України у м. Києві – Володимир Боднар, медичні працівники Центру первинної медико-санітарної допомоги №2 Дніпровського району м. Києва, представники громадської ради при Київській міській державній адміністрації та мешканці мікрорайону Березняки.

За понад 40 років експлуатації тротуари та ганок будівлі зносилися. Проведення поточних ремонтів не здатне забезпечити функціонування споруди на високому рівні, а для надання сучасного рівня зручностей необхідно провести капітальний ремонт. При будівництві Центру в 70-х роках минулого століття будівельні норми та стандарти не враховували потреби людей з обмеженими можливостями. Ці чинники призвели до того, що підходи до закладу для пацієнтів є незручними, а зовнішній вигляд - малопривабливий.

З врахуванням цих проблем було вирішено покращити доступність та зручність вхідної групи для пацієнтів закладу, збільшити привабливість Центру для відвідувачів.

В рамках реконструкції було облаштовано нові сходи зі зручними поручнями та пандусами для маломобільних груп населення, оновлено освітлення та здійснено благоустрій території біля входу для вільного та зручного доступу до закладу. Розширено тротуар навпроти центрального входу та вимощено його тротуарною плиткою (ФЕМ) з облаштуванням вздовж доріжок поручнів. Проведено утеплення фасаду вхідної групи. Крім того, було висаджено 92 дерева ялівця звичайного.

Довідково:

В рамках Програми соціально-економічного розвитку на 2017 рік м. Києва в Комунальному некомерційному підприємстві «Центр первинної медико-санітарної допомоги №2 Дніпровського району м. Києва» було замінено вікна на нові двокамерні металопластикові. Наразі продовжуються роботи з пуско-налагоджувальних робіт системи пожежної охорони та системи оповіщення.

З квітня 2016 року в Комунальному некомерційному підприємстві «Центр первинної медико-санітарної допомоги №2 Дніпровського району м. Києва» діє сервіс  онлайн-запису до лікаря.  Крім того працює штатний Call-центр.

Громадський бюджет – інструмент активних громадян для зміни міста, району на краще.

Бюджет участі – демократичний процес, який надає можливість кожному жителю брати участь в розподілі коштів місцевого бюджету через створення проектів для покращення міста та/або голосування за них.

Будь-який житель міста може подати проект, пов’язаний з покращенням життя в місті, взяти участь у конкурсі, перемогти в голосуванні і спостерігати за тим, як його проект реалізують в рамках бюджету наступного року.

Механізм бюджету участі зародився у місті Порту-Алегрі (Бразилія) 1989 року, а сьогодні реалізується в багатьох містах світу.

Цього року Київ має бюджет участі розміром у 100 млн грн, з яких 20 млн - на малі проекти  та 80 млн - на великі. Максимальний бюджет малого проекту —400 тис грн, великого - 2млн грн. Найбільшу кількість проектів киянами подано у категоріях спорт, освіта, комунальне господарство. Під час голосування одна людина може підтримати не більше ніж п’ять проектів.

Станом на початок грудня 2017 року в Дніпровському району реалізовано 8 проектів Громадського бюджету:

  1.  Реконструкція міської "Зони здоров'я " на Лівому березі Дніпра;
  2. Заміна старого ліфта поліклініки вул. Ентузіастів, 49;
  3. Заміна вікон в амбулаторії загальної практики сімейної медицини №8, вул. Курнатовського, 7;
  4. Заміна вікон в Центрі первинної медико-санітарної допомоги №1, вул. П. Запорожця, 26;
  5. Турбота міста про майбутнє здоров'я дітей, проспект П. Тичини, 12, вул. Митрополита Андрія Шептицького, 5;
  6. Благоустрій території КНП "Центр первинної медико-санітарної допомоги №2 Дніпровського району» з облаштуванням центрального входу, проспект П. Тичини, 22;
  7. Скейтпарк на березі Дніпра ( "Зона здоров'я ", м. Лівобережна);
  8. Інноваційні комп'ютерні комплекси (1+15) для 7 шкіл.

Обсяг фінансування виконання робіт за даними проектами становить 6 813,8 тис. грн. Ще 1 проект - «Безпечний Київ. Русанівка - перший крок. Острів 1000 відеокамер» наразі на стадії реалізації.

Інформацію підготовлено відділом з питань інформаційної політики за матеріалами Управління охорони здоров'я Дніпровського району



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.