Головна  →  Новини  →  15 грудня 2017

Громадський бюджет: як мешканці Русанівки облаштовують свій район

Громадський бюджет: як мешканці Русанівки облаштовують свій район

Русанівцям вдалося залучити на розвиток свого району 10 млн. 400 тис. грн., а це, не багато, ні мало, аж 7 % всіх грошей, які виділили на ГБ.

На цю суму у наступному році реалізують одразу шість проектів: прибудинковий відеонагляд, облаштування пляжів та спортмайданчиків, встановлення сонячних батарей, утеплення шкіл та ремонт старого катка.

Це стало можливим завдяки вмотивованій команді, інформуванню та активному збору голосів за проект тощо. Всього команді вдалося залучити до голосування 10 % мешканців острова (це близько 3 тис. людей).

Які проекти реалізують?

Встановлення відеонагляду.

Бюджет: 2 млн. грн.

Автор: Максим Владимиров.

Проголосували за проект: 2 883 киянина.

На острові продовжують розвивати власну систему відеонагляду. Закуплять 115 камер і встановлять їх у будинках, на набережній, територіях шкіл і дитячих садків, автостоянках. В тестовому режимі система відеонагляду вже працює – декілька десятків камер встановили завдяки перемозі в минулорічному конкурсі ГБ. В цьому році активісти подали заявку знову, щоб збільшити кількість камер. Поки камери записують все на жорсткі диски. В майбутньому їх планують підключити до інтернету, тоді камери будуть передавати картинку напряму консьєржам житлових будинків і у відділення поліції.

Проект з реставрації спортмайданчиків.

Бюджет: 2 млн. грн

Автор: Олександр Сиволапов.

Проголосували за проект: 2 830 киян.

Відремонтують і облаштують 2 спортивні майданчики по вул. Ентузіастів, 29/2 і Русанівській набережній, 10/1.

Проект по облаштуванню пляжів

Бюджет: 400 тис. грн.

Автор: Максим Владимиров.

Проголосували 1852 киянина.

Самий маленький із всіх Русанівських проектів – облаштування великого і малого пляжу на набережній. Планується чистка дна і намивання нового піску, облаштування волейбольного майданчика, доріжок, роздягалень,

Проект по утепленню шкіл.

Бюджет: 2 млн. грн.

Автор: Юрій Тимофеєв.

Проголосувало за проект: 2 830 киян.

В чотирьох школах району (гімназія № 136, спеціалізована школа № 137, середня загальноосвітня школа № 182 та навчально-виховний комплекс № 141 «ОРТ») проведуть реконструкцію системи опалення.

Ремонт старого спортмайданчика.

Бюджет: 2 млн. грн.

Автор: Дмитро Афанасьєв.

Проголосували за проект: 2 963 киянина.

Відремонтують старий спортмайданчик на вулиці Ентузіастів, 41/1, який в останні роки використовується тільки як зимовий каток. Взимку там будуть кататися на ковзанах, а влітку – на роликах.

Проект по встановленню сонячних батарей.

Бюджет: 2 млн. грн.

Автор: Оксана Абрашекова.

Проголосували за проект: 2 399 киян.

В приміщенні Європейського культурного центру, який знаходиться в колишньому кінотеатрі «Краків» (Русанівська набережна, 12), відсутня система центрального опалення. Обігрів приміщення здійснюється за рахунок електроприладів. Для здешевлення електрики на даху будинку хочуть встановити сонячні батареї.

Підготовлено відділом з питань інформаційної політики за матеріалами: bzh.life

Перейти до спискуВерсiя для друку