Головна  →  Новини  →  25 березня 2014

Ольга Дейнега: Проблемні питання слід не лише обговорювати, але й вирішувати

Ольга Дейнега: Проблемні питання слід не лише обговорювати, але й вирішувати

Цілу низку питань щодо різних напрямків діяльності держструктур Дніпровського району столиці було розглянуто на колегії райдержадміністрації під головуванням виконуючої обов’язки її голови Ольги Дейнеги та за участі її заступника Ганни Короткіх і заступника керівника апарату Василя Муренка. Відкриваючи колегію Ольга Петрівна нагадала присутнім про те, що наступив весняний період і слід приділяти значно більше уваги, зокрема, благоустрою, покращенню якості дорожніх робіт тощо.

Про те, чого досягли працівники Дніпровського відділу Деснянського міжрайонного управління головного управління Даржсанепідслужби у столиці доповіла членам колегії її начальник Світлана Перепелиця. Насамперед вона зазначила, що команда Дніпровського відділу Деснянського міжрайонного управління налічує 5 лікарів, 2 головних спеціалісти та 5 санітарних фельдшерів. Саме вони торік здійснили 1447 перевірок різних об’єктів. За виявлення порушення санзаконодавства було винесено 360 постанов про накладення штрафів на загальну суму 66079гривень та 10 фінансових санкцій на суму 1555,56 гривень.

Чим характеризувалася епідситуація в районі торік? За словами Світлани Перепелиці – збільшенням захворюваності на сальмонелез, гострі кишкові інфекції, вірусні гепатити, паротит, вітряну віспу, коросту тощо. У санепідеміологов викливає занепокоєння й той факт, що суттєво знижується енергетична цінність обідів у школах і дитсадках. За оприлюдненою інформацією невиконання заявок на постачання цибулі, буряка, яєць, цукру, круп, вермішелі, фруктів призвело до зниження енергетичної цінності обідів із 656,18 ккал (норма) аж до 285 – 300 – тобто майже вдвічі.

Світлана Перепелиця наголосила, що «таке харчування є неповноцінне та незбалансоване, не забезпечує фізіологічної потреби дитячого організму в харчових речовинах та енергії, негативно впливає на розвиток дитячого організму, може сприяти навіть виникненню низки захворювань (анемії, щитоподібної залози), тривалий час не проводиться С-вітамінізація страв».

Що стосується якості питної води для дніпровчан, то, як зазначила доповідач, відхилень від нормативних значень у пробах води не виявлено.

Про те, як правоохоронці виконують міську цільову комплексну програму профілактики й протидії злочинності «Безпечна столиця» доповів заступник начальника Дніпровського РУ ГУ МВС України Богдан Дума. За його інформацією торік до правоохоронців надійшло 57302 заяви та повідомлення про різні правопорушення. Найбільш «популярними» залишаються пограбування з метою заволодіння мобільними телефонами – 320 злочинів, а також зривання золотих ланцюжків (129) та виривання сумок (72). Проте зменшилась злочинність серед неповнолітніх та у громадських місцях. Разом із тим правоохоронці потерпають від хронічного недофінансування , незабезпечення навіть форменим одягом (до 50 відсотків). А транспорту у наявності приблизно до 30 відсотків від потреби тощо. Тобто чимало таких проблем, які мають вирішуватися на міському рівні.

Доповнив виступ колеги в. о. завідувача сектору взаємодії з правоохоронними органами Дніпровської райдержадміністрації Григорій Мельник. За його словами антикорупційна складова загальної правоохоронної діяльності не зменшується. Зокрема, торік було проведено 46 семінарів і робочих нарад із антикорупційної тематики.

Про соціальну роботу в родинах дніпровчан, які опинилися у складних життєвих умовах розповіла директор Дніпровського районного в місті Києві центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Тетяна Клаузер. За її словами основна мета діяльності всіх 43 працівників цієї структури (їх також суттєво скоротили) залишається незмінною – це соціальна підтримка сімей із дітьми, що перебувають у «складних життєвих обставинах» і не можуть самостійно їх подолати. Торік до них звернулися з різних питань 4600 дніпровчан. А в районному банку даних сімей, які опинилися в складних життєвих обставинах, нині перебувають на обліку 520 родин, у яких виховуються 872 дитини. Щодо результативності соціального супроводу, то, за словами Тетяни Клаузер, усе залежить від бажання членів родини зміни життя на краще. Нині на соцсупроводі перебувають 43 родини. А для надання безкоштовних соціальних послуг дітям-інвалідам та сім’ям, де виховуються такі діти, на базі підліткового клубу «Ровесник» (вул. Райдужна,51) функціонує Центр соціально-психологічної реабілітації дітей та молоді з функціональними обмеженнями (щодня з 10.00 до 16.00). На цей час там на обліку – 145 дніпровчан із різними вадами.

Підсумовуючи колегію виконуюча обов’язки голови райдержадміністрації Ольга Дейнега зокрема зазначила, що в доповідях було визначено чимало проблемних питань, які слід оперативно вирішувати.

За інформацією від доповідачів підготовлено у відділі з питань внутрішньої політики і зв’язків із громадськістю.

Перейти до спискуВерсiя для друку