КМДА Київська міська державна адміністрація


11 січня 2018

На виїзній нараді обговорили підготовку до свята Водохреща

На виїзній нараді обговорили підготовку до свята Водохреща

11 січня, за ініціативи голови Дніпровської райдержадміністрації Петра Онофрійчука, в Гідропарку відбулась виїзна нарада з питань підготовки та належного проведення в районі свята Водохреща (Хрещення Господня). Участь у нараді брали керівники структурних підрозділів райдержадміністрації, а саме: управлінь будівництва, культури, туризму та охорони культурної спадщини; відділів торгівлі та споживчого ринку, з питань благоустрою та контролю за охороною природного середовища; комунальних підприємств по утриманню зелених насаджень та «Шляхово-експлуатаційне управління по ремонту та утриманню автомобільних шляхів та споруд на них Дніпровського району м. Києва». Також до наради долучились представники Управління у справах національностей та релігій Департаменту культури Київської міськдержадміністрації, Комунальних підприємств «Гідропарк» та «Плесо», Державної служби з надзвичайних ситуацій, Національної поліції та громадського об’єднання «Муніціпальна варта» Дніпровського району і Настоятель Храму Тихвинської Ікони Божої Матері отець Павло.

На нараді обговорювались питання щодо забезпечення благоустрою місця проведення свята, надання медичної допомоги під час святкування, роботи рятувальної служби на воді, забезпечення необхідною кількістю автоцистерн з питною водою, встановлення понтону на дитячому пляжі Гідропарку та розміщення синтетичної доріжки до місця освячення води, забезпечення святкової торгівлі (чай, кава, кондитерські вироби) під час святкування Водохреща, встановлення біотуалетів у місці проведення заходу, у тому числі для осіб з особливими потребами. Окрім цього розглянули питання забезпечення святкової програми під час відзначення Водохреща поруч з каплицею на честь Хрещення Господнього у Гідропарку, інформування широкого кола громадськості про підготовку і проведення свята Водохреща. Значну увагу приділили питанням забезпечення охорони громадського порядку під час проведення заходу, умов для вільного заїзду та виїзду транспорту з учасниками заходу та стоянки для транспорту, який перевозитиме художні колективи і обладнання, безперешкодного пересування представників духовенства та почесних гостей свята (в т.ч. від каплиці на честь Хрещення Господнього до понтону на дитячому пляжі Гідропарку та у зворотному напрямку під час здійснення чину освячення Дніпровських вод). 

За кожним напрямком робіт було визначено окремі завдання та окреслено конкретні задачі, до виконання яких невідкладно приступили відповідальні служби та підприємства. Отже процес підготовки та належного проведення в Дніпровському районі свята Водохреща триває та знаходиться на особистому контролі очільника району.

Довідково.

19 січня відзначається свято Водохреще (Хрещення Господнє) – третє і завершальне свято різдвяно-новорічного циклу.

Підготовлено відділом з питань інформаційної політики



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.