КМДА Київська міська державна адміністрація


19 січня 2018

У Гідропарку відзначили свято Хрещення Господнього

У Гідропарку відзначили свято Хрещення Господнього

Сьогодні православні та греко-католики відзначають одне з найбільших свят у церковному календарі - Хрещення Господнє. З самого ранку у всіх православних храмах відбулись богослужіння. У парку культури і відпочинку «Гідропарк», що в Дніпровському районі, пройшов загальноміський захід - свято Водохреща. На березі Дніпра зібрались тисячі киян і гостей міста. Участь в урочистостях взяли керівники Дніпровської районної в місті Києві державної адміністрації, представники депутатського корпусу різних рівнів та громадськість.

Біля каплиці на честь Хрещення Господнього предстоятель Української православної церкви Київського патріархату патріарх Київський і всієї Русі - України Філарет за встановленими канонами здійснив чин освячення води. А далі найсміливіші учасники заходу пірнали у крижану воду, тричі занурюючись з головою. Ті, хто підтримав християнські традиції купання, очистилися духовно й фізично, набралися енергії та бадьорості на весь рік. Кожен бажаючий мав можливість набрати освячену воду.

Під час святкувань, задля безпеки людей та запобігання нещасним випадкам, у Гідропарку чергували 3 бригади медичних працівників та 2 бригади рятувальної служби на воді. Всі охочі могли зігрітися гарячим чаєм і кавою та поласувати смаколиками. На згадку про чудове свято присутні купували символічні сувеніри.

Також до створення піднесеного настрою долучились артисти Київського академічного театру українського фольклору «Берегиня». Вдалечінь по берегу Дніпра лунали колядки, щедрівки, які прославляли велике свято Водохреща, що завершує цикл різдвяних свят.

Підготовлено відділом з питань інформаційної політики



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.