Головна  →  Новини  →  23 січня 2018

Учень ліцею № 208 Дніпровського району Олексій Наконечний отримав патент на свій винахід

Учень ліцею № 208 Дніпровського району Олексій Наконечний отримав патент на свій винахід

17 січня на прес-конференції, організованій Малою академією наук України, учень ліцею № 208 Дніпровського району Олексій Наконечний одержав патент за технологію, яка дає змогу збільшити термін експлуатації рейок на залізничних коліях. Молодий винахідник запропонував змінити форму рейок: на сьогодні у точці їх з’єднання кут становить 90 градусів, а Олексій хоче змінити його на 45 градусів. Завдяки цьому поїзд, проїжджаючи по стиках, не буде шуміти, покращить комфорт поїздок пасажирів, суттєво покращить умови проживання людей поблизу колій, зменшить можливість руйнування будівель та мостів вздовж залізничних колій, підвищить термін експлуатації колій, цілими залишаться колеса і підшипники. Результат такої експлуатації – збільшення швидкості залізничного транспорту. Олексій планує провести переговори з «Укрзалізницею» і представниками Київського метрополітену щодо заміни рейок на транспортних шляхах. На прес-конференції Олексій приймав вітання від президента Малої академії наук України Станіслава Довгого і директора НЦ «МАНУ» Оксена Лісового та отримав документи, що засвідчують авторство.

Довідково.

Учень 11-Б класу ліцею № 208 Дніпровського району Олексій Наконечний – креативний молодий винахідник, учасник Міжнародної виставки інновацій, Всеукраїнської науково-технічної виставки-конкурсу інноваційних проектів "Майбутнє України", Всеукраїнського фестивалю науки, переможець Малої академії наук України.

В грудні 2015 року Олексій брав участь у конкурсі винаходів МАН, демонстрував електричний прилад безпровідної передачі електроенергії (самостійно намотав котушку Тесла).

У травні 2017 року став переможцем конкурсу МАН України, Олексій презентував науково-дослідницький проект "Безпілотний плавучий транспортний апарат", базовою ідеєю розробки було сконструювати плавучий радіокерований засіб для вирішення рятувальних робіт без необхідності людині заходити у воду (доставка рятувальних засобів утопаючим та транспортування врятованих). Особливо важливо це в екстремальних погодних умовах та екстремальних ситуаціях. За свій проект Олексій отримав ІІІ місце, грошовий грант та нагороди, які вручив Президент Національної академії наук України Б.Є. Патон.

Підготовлено відділом з питань інформаційної політики за матеріалами Управління освіти Дніпровського району

Перейти до спискуВерсiя для друку