Головна  →  Новини  →  23 січня 2018

Колегія: про стан виконання у 2017 році заходів міської цільової комплексної програми „Безпечна столиця на 2016-2018 роки”

Колегія: про стан виконання у 2017 році заходів міської цільової комплексної програми „Безпечна столиця на 2016-2018 роки”

Сьогодні відбулося перше  в цьому році засідання Колегії Дніпровської районної в місті Києві державної адміністрації. Про стан виконання у 2017 році заходів міської цільової комплексної програми профілактики та протидії злочинності в місті Києві “Безпечна столиця на 2016-2018 роки” доповідав Олександр Кузьмін – начальник Дніпровського управління поліції ГУ Національної поліції у м. Києві.

Він зазначив, що в минулому році Дніпровською райдержадміністрацією та правоохоронними органами району забезпечено виконання рішення Київської міської ради від 14.04.2016 №334/334, яким  затверджено „Міську цільову комплексну програму профілактики та протидії злочинності в місті Києві „Безпечна столиця на 2016-2018 роки” та здійснено організаційно-практичні  заходи по виконанню цієї програми.

В районній державній адміністрації здійснюється розгляд звернень громадян з питань забезпечення громадського порядку, роботи правоохоронних органів, порушення їх прав і свобод. Протягом року надійшло 445 таких звернень, які опрацьовано у встановленому чинним законодавством порядку.

В рамках виконання програми “Безпечна столиця на 2016-2018 роки” в Києві вже встановлено більше 400 камер відеонагляду на мостах та ключових транспортних вузлах. Найбільше - в Дніпровському районі (на головних транспортних магістралях, пересадкових транспортних вузлах, в метрополітені, місцях скупчення людей, об’єктах соціальної інфраструктури, закладах освіти та ін.). Смарт-камери заздалегідь запрограмовані на різні сценарії інцидентів і здатні автоматично інформувати ситуаційний дата-центр про небезпеку. Олександр Кузьмін висловив думку про необхідність встановлення додаткових відеокамер в точках, де найчастіше відбуваються злочини.  

Окрім цього, 23 листопада відбулось підписання тристороннього Меморандуму про партнерство та співпрацю між Дніпровською районною в місті Києві державною адміністрацією, Дніпровським управлінням поліції ГУ Національної поліції у м. Києві та Київським міським громадським формуванням з охорони громадського порядку і державного кордону «Муніципальна варта». В рамках цього Меморандуму до підтримки публічної безпеки і порядку на території Дніпровського району долучились представники районного громадського формування «Муніципальної варти».

Начальник Служби у справах дітей Дніпровської РДА Олексій Поліщук зазначив, що в Дніпровському районі працює комісія з питань захисту прав дітей, вживаються заходи щодо недопущення незаконного відчуження житла, що належить дітям (у 2017 році таких фактів не допущено). Також, щомісячно Службою спільно з представниками сектору ювенальної превенції районного управління поліції, спеціалістами районного Центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді та загальноосвітніми навчальними закладами проводяться профілактичні рейди („Діти вулиці”  та інші).  Впродовж року  проведено 25 таких рейдів, виявлено 7 дітей, яких помістили до притулку та 5 дітей, яких відправили до Центру соціально-психологічної реабілітації дітей, інших повернули батькам. Ініційовано притягнення до адміністративної відповідальності 8 батьків. Всього обстежено 123 сім’ї.

Інформацію підготовлено відділом з питань інформаційної політики

Перейти до спискуВерсiя для друку