Головна  →  Новини  →  25 січня 2018

На робочій нараді обговорили детальний план території ж/м «Соцмісто»

На робочій нараді обговорили детальний план території ж/м «Соцмісто»

Сьогодні за ініціативи голови Дніпровської районної в місті Києві державної адміністрації Петра Онофрійчука відбулась робоча нарада, на якій обговорили проект детального плану території (ДПТ) житлового масиву «Соцмісто», представлений Дочірнім підприємством «Інститут генерального плану м. Києва ПАТ Київпроект». До наради долучилися депутат Київської міської ради Олексій Новіков, заступник голови Дніпровської райдержадміністрації Алла Загородня, радник голови РДА Тимофій Бадаянц, представники районних управлінь будівництва, житлово-комунального господарства, освіти, культури, туризму та охорони культурної спадщини, охорони здоров’я, відділів у справах сім’ї, молоді та спорту і з питань благоустрою та контролю за охороною природного середовища, представники Комунального підприємства по утриманню зелених насаджень Дніпровського району та КП «Керуюча компанія з обслуговування житлового фонду Дніпровського району м. Києва», КП «Житлоінвестбуд-УКБ», члени громадської ради при Дніпровській райдержадміністрації, представники Громадської організації «Воскресенська слобода.

Ключове питання зустрічі - презентація та подальше обговорення проекту детального плану території комплексної реконструкції масиву «Соцмістечко» в межах Броварського проспекту, просп. Соборності, просп. Ю. Гагаріна, вул. Г. Хоткевича та залізниці в Дніпровському районі столиці.

Основна мета проекту – комплексна реконструкція масиву та розвиток інфраструктури, створення комфортних умов для проживання мешканців мікрорайону, а також забезпечення місцями постійного зберігання автомобілів, озеленення та формування повноцінного високоякісного життєвого середовища.

Реалізація запропонованого ДПТ передбачена протягом 2 етапів: I етап планується завершити до 2023 року, II етап – до 2032 року.

Проектом передбачається реконструкція існуючого житлового фонду та формування нової житлової забудови в комплексі з місцями постійного зберігання автотранспорту, дитячими та спортивними майданчиками, зонами відпочинку дорослого населення та господарськими зонами.

На сьогоднішній день площа  житлового фонду становить 1,173 млн кв. м. В перспективі виконання ДПТ вона становитиме 2,252 млн кв. м. Загальна кількість населення мікрорайону за попередніми підрахунками збільшиться з 52,2 тис до 72,1 тис чол.

Функціональне призначення установ і підприємств районного та загальноміського значення на території проектування залишиться без змін.

Представники ДП «Київгенплан» також запропонували своє рішення щодо організації руху транспорту та пішоходів. Відповідно до запропонованого проекту ДПТ планується провести капітальну реконструкцію транспортного вузла вздовж проспекту Ю. Гагаріна та вулиці Г. Хоткевича, провести розширення дорожнього покриття по вулиці Червоноткацькій.

Представники райдержадміністрації та громадськості висловили свої обґрунтовані зауваження та пропозиції до запропонованого проекту детального плану території.

Після того, як Дочірнє підприємство «Київгенплан» опрацює пропозиції та зауваження, отримані під час наради від її учасників, Департамент містобудування та архітектури Київської міської державної адміністрації ініціюватиме проведення громадського слухання проекту детального плану території мікрорайону «Соцмісто».

Інформацію підготовлено відділом з питань інформаційної політики Дніпровської РДА

Перейти до спискуВерсiя для друку