Головна  →  Новини  →  1 лютого 2018

В школі №158 пройшов День профілактики порушень постави

В школі №158 пройшов День профілактики порушень постави

На виконання районної профілактичної програми  «Ваше здоров’я - у Ваших руках», розробленої за ініціативи управління охорони здоров’я Дніпровської у місті Києві державної адміністрації та Українською асоціацією «Рух за здоровий спосіб життя», затвердженої  Головою Дніпровської РДА 25 квітня 2012 року та з метою раннього виявлення порушень постави у школярів і визначення рівня їх здоров’я із допомогою проби Руф’є, в середній загальноосвітній школі I-III ступенів № 158 Дніпровського району (вул. С. Стальського, 12), 31 січня було проведено «День профілактики порушень постави та визначення рівня здоров’я школярів із допомогою проби Руф’є».
Захід організовано Центром здоров’я Дніпровського району міста Києва. У проведенні його брали участь фахівці Центру здоров’я, КНП «Центр медико-санітарної допомоги № 1», та КНП «Консультативно-діагностичний центр дитячий  Дніпровського району міста Києва». У заході взяли участь 25 школярів із батьками. У присутності батьків, діти були оглянуті лікарями:педіатром, лікарем зі спортивної медицини із визначенням рівня їх здоров’я з допомогою проби Руф’є та проведенням електрокардіографічного дослідження; ортопедом – травматологом.
У рамках державно – приватного партнерства школярі оглянуті лікарем Центру «Сімейна офтальмологія» із проведенням бесіди про профілактику порушень функцій зору.
Лікарем ортопедом - травматологом захворювання з боку опорно – рухового апарату виявлені у 71,4% школярів. Із цими школярами, та їх батьками, інструктором ЛФК Центру здоров’я  проведені практичнізаняття по вивченню вправ для зміцнення м’язів спини, корекції постави та плоскостопості.
Дітям, що мають порушення постави та плоскостопість, рекомендовані заняття лікувальною фізичною культурою (ЛФК) у групах, організованих у КНП «КДЦД  Дніпровського району міста Києва», та динамічне спостереження ортопеда – травматолога за місцем проживання.
Рівні функціонального резерву серця середній та нижче середнього (із допомогою проби Руф’є) виявлені у 79%, низький – у 20% школярів. Всім їм рекомендована консультація кардіолога, корекція групи по фізкультурі та динамічне спостереження дільничого лікаря за місцем проживання.
30% школярам рекомендовано дообстеження в КНП «КДЦД Дніпровського району міста Києва»,  де, з метою ефективної діагностики патології серцево – судинної системи, управлінням охорони здоров’я району, організовані безкоштовні обстеження  (ЕХОКГ) спеціалістами із функціональної діагностики Національного інституту серцево – судинної хірургії ім. М.М. Амосова НАМН України, огляд кардіолога після дообстеження та динамічне спостереження дільничого лікаря із корекцією групи по фізкультурі.
Порушення функцій зору виявлені у 41,7% школярів. Їм рекомендовано нагляд офтальмолога та вправи для покращення функції зору.
Артеріальний тиск виміряно 19 особам.
Із допомогою анкетування з’ясовано: 91,3% батьків вважають, що проведення «Днів профілактики порушень постави та визначення рівня здоров’я школярів із допомогою проби Руф’є» сприяє покращенню здоров’я їх дітей».

За інформацією Центру здоров’я Дніпровського району міста Києва

Перейти до спискуВерсiя для друку