Головна  →  Новини  →  9 лютого 2018

Учні старших класів району зустрілись із творцями фільму про Голокост «Крик чорнозему»

Учні старших класів району зустрілись із творцями фільму про Голокост «Крик чорнозему»

8 лютого у навчально-виховному комплексі №141 «ОРТ» (бул. Ігоря Шамо, 5) відбулася зустріч старшокласників закладів освіти Дніпровського району з журналістом, режисером документального фільму «Крик чорнозему» Сергієм Череватим та керівницею представництва німецького Фонду імені Конрада Аденауера у Києві, що здійснив фінансування зйомок стрічки, Ґабріелою Бауманн.

У презентації документальної кінострічки взяли участь Петро Онофрійчук, голова Дніпровської районної в місті Києві державної адміністрації та Наталія Іваніна, начальник управління освіти.

Після перегляду фільму очільник району висловив окрему подяку Сергію Череватому та творчій групі журналістів, завдяки кому цей фільм побачив світ. Звернувся Петро Васильович і до школярів, зазначивши, що «Крик чорнозему» – не просто окрема історія трагічної долі єврейської громади одного села, це частина історії Голокосту в Україні, це частина історії України, світу. Віт також акцентував увагу на тому, що молодь повинна знати, пам’ятати ці страшні сторінки історії людства, нашої історії. Пам’ятаючи про трагедію минулого, ми з надією дивимося в майбутнє і віримо в нашу державу!

Після перегляду кінострічки школярі висловили подяку та поставили низку запитань режисерові Сергію Череватому та керівниці представництва німецького Фонду імені Конрада Аденауера у Києві, що здійснив фінансування зйомок стрічки, Ґабріелі Бауманн. Разом з тим, старшокласники змогли поспілкуватися з керівницею представництва німецького Фонду імені Конрада Аденауера у Києві Ґабріелою Бауманн щодо співпраці та реалізації спільних проектів.

Довідково.

У 2013 р. представництво Фонду Конрада Аденауера в Україні підтримало створення двосерійного документального фільму "Крик чорнозему", що розповідає про масові розстріли єврейського населення націонал-соціалістами на прикладі села Ківшова Таращанського району, що лежить на південь від Києва. Очевидці, які пережили ту бійню, висловлюються у фільмі поруч із істориками та місцевими експертами. Вони розповідають про мирне життя єврейського та українського населення в Ківшоватому перед початком війни та згадують про брутальні злочини нацистських загонів - розстріли єврейських мешканців села. Режисер фільму - Сергій Череватий. Сценарист - Костянтин Пясецький.

За інформацією Управління освіти Дніпровського району

Перейти до спискуВерсiя для друку