Головна  →  Новини  →  22 лютого 2018

Cлужба зайнятості району провела екскурсію для учнів школи №246 до підприємства Київміськвторресурси

Cлужба зайнятості району провела екскурсію для учнів школи №246 до підприємства Київміськвторресурси

Нещодавно спеціалістами Дніпровського районного центру зайнятості була проведена екскурсія для учнів 4-го класу спеціалізованої школи I-IIIступенів №246 з поглибленим вивченням англійської мови на підприємство Київміськвторресурси. Школярам провели екскурсію по підприємству, а також розповіли про історію Київміськвторресурсів.

Під час екскурсії діти відвідали музей підприємства, який є одним з незвичайних музеїв Києва і розташований на території заводу по переробці вторинних ресурсів.

Підприємство здійснює первинну обробку та переробку паперових, полімерних, гумових і скляних відходів вторинної сировини, а також здійснює заготівлю металолому кольорових  та чорних металів.   Як розповів працівник Київміськвторресурсів, частину речей, які складають колекцію експонатів музею,  знайшли серед викинутих на смітник, а частину люди принесли самі. Цей музей ще називают музеєм антикваріату або "музеєм непотрібних речей".

Колекція музею стала формуватися з початку 1943 року – моменту заснування заводу. В ній зібрано багато речей екзотичних та антикварних, багатьом з яких більше 200 років. Є також багато раритетних речей різноманітні фотоапарати, радіоприймачи, праски знаряддя праці та побуту жителів села, частину експонатів складають речі радянського періоду та інше.

Інформацію підготовлено відділом з питань інформаційної політики за матеріалами Дніпровської районної філії Київського міського центру зайнятості

Перейти до спискуВерсiя для друку