КМДА Київська міська державна адміністрація


23 лютого 2018

У центрі зайнятості району для безробітних провели семінар «Легальна зайнятість»

У центрі зайнятості району для безробітних провели семінар «Легальна зайнятість»

Нещодавно в Дніпровській районній філії Київського міського центру зайнятості спільно з Лівобережним об’єднаним управлінням Пенсійного Фонду України в м. Києві (Дніпровський район) та Першим Київським центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги  було проведено спільний захід - семінар «Легальна зайнятість», з метою підвищення обізнаності безробітних щодо переваг легальної зайнятості та застереження від проявів шахрайства при працевлаштуванні.

На семінарі безробітним була надана інформація про переваги легального працевлаштування та легалізації заробітних плат,  про наслідки «тіньової» зайнятості. Присутнім розповіли про ризики, пов’язані з  захистом   своїх трудових прав  та соціальним  захистом  у разі погодження на «тіньову» зайнятість, про види шахрайства при працевлаштуванні в Україні.

Безробітних ознайомили з аспектами укладання трудового договору, цивільно - правової угоди, контракту, зосередили увагу на питаннях чинного законодавства про працю та шляхах реалізації права на працю.

Присутніх цікавили питання щодо отримання вихідної допомоги у  разі  звільнення  за  ініціативою роботодавця, розрахунку страхового стажу  для  отримання   соціальних  виплат,  в  тому  числі і допомоги по безробіттю та  пенсії.

 

За інформацією Дніпровської районної філії Київського міського центру зайнятості



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.