КМДА Київська міська державна адміністрація


13 березня 2018

Озеленювачі району провели санітарну обрізку омели по вул. Попудренка

Озеленювачі району провели санітарну обрізку омели по вул. Попудренка

Піклуючись про правильний і здоровий ріст та розвиток дерев, озеленювачі району виконують ряд робіт по догляду за ними. Зокрема проводять санітарне обрізання омели. Адже омела дуже небезпечна рослина-паразит. Недарма її називають «чумою дерев». Небезпека її в тому, що вона живиться соком дерева, забирає в нього всі корисні речовини, що так необхідні для росту та міцності. Волога, яку вбирає омела з дерев, стає дефіцитною для гілок, тому дерева з часом втрачають естетичний природній вигляд, крона розріджується, їх ріст сповільнюється. Ширше розростання омели спричиняє верхівкове всихання, а згодом і всихання всього дерева.

Типовими заходами боротьби з цим паразитом є санітарна обрізка уражених гілок до їх розвилок, на великих відстанях від куща (за умови, що кількість уражених гілок сягає до 30% крони). Такі роботи провели працівники Комунального підприємства по утриманню зелених насаджень Дніпровського району по вулиці Попудренка.

Підготовлено відділом з питань інформаційної політики за інформацією районного Комунального підприємства по утриманню зелених насаджень



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.