Головна  →  Новини  →  20 березня 2018

Колегія: запобігання корупції, підсумки соціально-економічного розвитку району та реалізація громадських проектів

Колегія: запобігання корупції, підсумки соціально-економічного розвитку району та реалізація громадських проектів

20 березня під головуванням очільника району Петра Онофрійчука відбулося засідання Колегії Дніпровської районної в місті Києві державної адміністрації.

Про стан дотримання вимог Закону України “Про запобігання корупції” у Дніпровській районній в місті Києві державній адміністрації доповідав завідувач Сектору взаємодії з правоохоронними органами та з питань запобігання і виявлення корупції Віктор Мірошниченко.

Доповідач проінформував присутніх про те, що у журналі обліку державних службовців притягнутих до відповідальності за корупційні правопорушення (який знаходиться і ведеться фахівцями Сектору) станом на 20.03.2018 року відповідних записів немає, що є певним показником виконання положень Закону України “Про запобігання корупції”. Разом з тим Віктор Мірошниченко зауважив, що 31 березня поточного року закінчується термін декларування доходів за 2017 рік, а також є ряд звільнених державних службовців, які повинні також подати декларації за минулий рік, - ці питання є певним ризиком у виконанні положень згаданого Закону. Окремо доповідач зупинився на конкретній роботі, яка була проведена задля безумовного забезпечення виконання положень вищезазначеного Закону.

Довідково.

Протягом грудня 2017 року та січня 2018 року більше 50 працівників Дніпровської райдержадміністрації пройшли навчання на безкоштовному он-лайн курсі “Конфлікт інтересів: треба знати” і отримали відповідні сертифікати. 8 лютого 2018 року проведено семінар “Засади державної антикорупційної політики в Україні. Закон України “Про запобігання корупції”.

Розроблений, затверджений та виконується “План заходів щодо запобігання корупції у Дніпровській районній в місті Києві державній адміністрації на 2018 рік”. В окремих структурних підрозділах розроблені та затверджені відповідні антикорупційні Плани, а також призначені відповідальні особи з питань запобігання та виявлення корупції. З метою інформування громадськості та державних службовців на офіційному Веб-сайті постійно оприлюднюються тематичні інформаційні матеріали, створено відповідну підрубрику “Корисні посилання”.

Про підсумки економічного та соціального розвитку Дніпровського району міста Києва за 2017 рік доповідав начальник вiддiлу економiки та інвестицій Сергій Редчиц. Доповідач відзначив, що за минулий рік до загального фонду бюджету міста Києва надійшло 1 878,3 млн грн податків та зборів,  мобілізованих у Дніпровському районі, що перевищує планові показники на 6,4%. Порівняно з 2016 роком надходження зросли майже на 23%. Сергій Редчиц зауважив, що питома вага обсягів реалізованої продукції підприємствами району в загальних обсягах по місту Києву склала 5% (п’ятий показник серед районів столиці); загальний оборот роздрібної торгівлі за оперативними даними складає 22 965,2 млн грн (на 1,5% більше, ніж за відповідний період 2016 року).

Також доповідач зауважив, що всі розпорядники та одержувачі бюджетних коштів бюджету м. Києва Дніпровського району, які фінансуються через головного розпорядника – Дніпровську районну в місті Києві державну адміністрацію зареєстровані та використовують систему електронних закупівель ProZorro для закупівлі товарів, робіт та послуг. В минулому році було проведено 176 процедур закупівель на загальну суму 519,8 млн грн (майже вдвічі більше обсягу коштів за 2016 рік).

Довідково.

Протягом 2017 року було проведено безпроцедурних закупівель на загальну суму 247,5 млн грн, що на 51,3 млн грн  більше обсягу коштів за січень-грудень 2016 року. Через систему ProZorro проведено 99,2% безпроцедурних закупівель. Економія склала 20,4 млн грн, або 7,8% від загальної суми запланованої на закупівлю. Загалом вдалося зекономити майже 42 млн грн бюджетних коштів.

Сергій Редчиц зазначив, що в районі продовжується процес удосконалення та оптимізації мережі навчальних закладів, зміцнення їх матеріально-технічної бази, триває робота з реформування галузі «Охорони здоров’я», відбувається поступовий розвиток соціокультурної сфери.

Довідково.

Обсяг видатків на утримання галузі «Освіта» за 2017 рік в порівнянні з  минулим роком збільшився майже на 49%, а середня заробітна плата вчителів збільшилась на 67%.

Обсяг видатків на утримання галузі «Охорона здоров’я» за січень-грудень 2017 року становить 348,1 млн грн, що на 56,1% більше, ніж у відповідному періоді 2016 року.

Обсяг фінансування галузі «Культура» за січень-грудень 2017 року становить 69,6 млн грн, що на 44,7 % більше, ніж у відповідному періоді  минулого року.

Тако Сергій Редчиц окремо зупинився на сфері соціального захисту населення, відзначивши, що в районі забезпечується  призначення, виплата та надання усіх видів соціальних допомог, субсидій, пільг, гарантій та компенсацій згідно чинного законодавства.

Доповідач також проінформував присутніх про те, що Програмою економічного і соціального розвитку міста Києва на 2017 рік на об’єкти, головним розпорядником коштів (замовником) по яких виступає Дніпровська райдержадміністрація, було виділено 198,5 млн грн - на 33% більше, ніж у 2016 році. Робіт було виконано на суму 190,0 млн грн – на 57% більше, ніж у 2016 році. Рівень виконання в цілому по Програмі складає 95,7% (в 2016 році освоєння Програми було на рівні 81,1%).

Довідково.

По об’єктах капітального ремонту Програмою були передбачені капітальні видатки в розмірі 184,1 млн грн, що на 52,5% більше показника 2016 року. Станом на 01.01.2018 року було виконано робіт на суму 176,9 млн грн, що на 69% більше показника 2016 року. Рівень виконання Програми в частині капітальних ремонтів складає 96,2% (в 2016 році освоєння Програми по об’єктах капітального ремонту було на рівні 86,7%).

Завершуючи свій виступ, Сергій Редчиц відзначив, що  в минулому році Дніпровською райдержадміністрацією були забезпечені умови для збереження та розвитку існуючої мережі соціально-економічної інфраструктури району та комфортного проживання його мешканців. (Презентація виступу С. Редчиця)

Заступник начальника фінансового управління Віта Ващенко проінформувала присутніх про реалізацію у 2017 році громадських проектів-переможців конкурсу за рахунок коштів громадського бюджету міста Києва та проекти– переможці на 2018 рік.

Доповідач відзначила, що у 2017 році було реалізовано 9 громадських проектів-переможців конкурсу на загальну суму 6,8 млн грн (проект «Безпечний Київ. Русанівка - перший крок. Острів 1000 відеокамер» реалізовано частково).

Віта Ващенко зазначила, що цьогоріч у районі будуть реалізовані 17 громадських проектів «Бюджету участі». З них кошти по 5-и проектах на загальну суму 5 млн. грн вже включено до бюджету міста (Реконструкція стадіону школи №158 Дніпровського району; Реконструкція стадіонів шкіл № 11 та № 66; Дитячі майданчики «Дитяча мрія» у ДНЗ №433 «Дивосвіт»; Інклюзивна Зона Здоров'я на березі Дніпра; "BIBLIO HUB" для людей з вадами зору). А кошти по 12 проектах на суму майже 11 млн грн будуть в першочерговому порядку додатково враховані при коригуванні показників бюджету міста Києва по Дніпровському району столиці (Багатофункціональний майданчик для роликових та льодових видів спорту; Русанівка - безпечний острів. Крок другий; Русанівка. Теплі школи; Русанівка - спортивний острів. Перший крок; Освітлення прибудинкових територій автономними сонячними ліхтарями; Спортивний двір на Микільській Слобідці; Спортивний двір - Вільде 8; Майданчики «Дитяча посмішка» ДНЗ №655; Новій школі - Нова майстерня; Сортуванню сміття в Україні бути!; Спорт для жінок на Воскресенці; Реконструкція приміщення ЖЕД-405 вул. Челябінська 9г). (Презентація виступу В. Ващенко).

Наприкінці виступу кожного з доповідачів відбувалось обговорення по суті питання, в результаті чого були напрацьовані відповідні пропозиції та рішення.

Підготовлено відділом з питань інформаційної політики 

Перейти до спискуВерсiя для друку