КМДА Київська міська державна адміністрація


21 березня 2018

Партнерська зустріч учнів та педагогів НВК №167 з представниками Фонду Конрада Аденауера

Партнерська зустріч учнів та педагогів НВК №167 з представниками Фонду Конрада Аденауера

21 березня у Навчально-виховному комплексі № 167 (просп. Соборності, 12-в) відбулась партнерська зустріч учнів та педагогів з представниками Фонду Конрада Аденауера.  

Конрад Аденауер - перший федеральний канцлер Федеративної Республіки Німеччини. Прийняті ним за час перебування на посаді канцлера (1949-1963 рр.) основні рішення і до цього дня визначають внутрішній лад і зовнішньополітичну орієнтацію Федеративної Республіки Німеччини.

У рамках налагодження партнерських зв’язків закладу освіти з Фондом  учасникам було продемонстровано документальний фільм «Аденауер. Архітектор нової Німеччини"». Кінострічку презентували Габріеле Бауманн, керівник представництва Фонду Конрада Аденауера в Україні та Сергій Череватий, режисер фільму. Фільм у доступній аудіовізуальній та графічній формах інформує українське суспільство про особливості європейської інтеграції, розширює уявлення про специфіку функціонування наднаціональних установ Європейського Союзу, висвітлює особливості взаємодії урядів держав – членів ЄС на різних етапах його розвитку. За задумом авторів, це сприятиме адаптації свідомості українців до системи європейських цінностей та вихованню почуття причетності до розвитку європейської цивілізації.

До спілкування та перегляду фільму долучились голова Дніпровської районної в місті Києві державної адміністрації Петро Онофрійчук та його заступник Алла Загородня, начальник управління освіти Наталія Іваніна, директор Фонду «Дніпровець. Успіх і розвиток» Оксана Григор’єва, голова батьківського комітету Дніпровського району Оксана Мерінова та лідери шкіл.

Ця зустріч виявилась унікальною нагодою для школярів поставити низку запитань щодо особливостей європейської інтеграції представникам Фонду та удосконалити мовну практику із знання німецької мови із носіями, так як у зустрічі брали участь гості із Німеччини.

Довідково.

Фонд Конрада Аденауера – це німецька дослідницька фундація, що пов'язана з Християнсько-демократичним союзом. Фонд заснований в 1956 як «Товариство для християнсько-демократичної просвітницької роботи» і перейменоване на честь колишнього канцлера Конрада Аденауера в 1964. Це найбільша політично пов'язана дослідницька фундація в Німеччині зі щорічним бюджетом близько €100 мільйонів, більшість з яких надходить від уряду. Фонд фінансує політичні дослідження і дослідження в соціальних науках. Організовує круглі столи, конференції, подіумні дискусії та лекції з метою ґрунтовного обговорення та політичного аналізу суспільно важливих тем. У рамках політичної освіти та надання консультацій фонд влаштовує семінари, ділові ігри та тренінги, випускає книжки та серію публікацій «Policy Papers», в яких надаються результати дискусій та рекомендації до дій. Фонд підтримує демократичні політичні партії України та їхні молодіжні організації. Офіс фонду в Києві сприяє налагодженню прямих контактів українських політиків з Німеччиною та Європою. Також підтримує молодих політиків та обдарованих студентів.

В Україні Фонд співпрацює з низкою українських партнерських організацій. Це, зокрема, Верховна Рада України, Секретаріат Президента України, місцеві державні адміністрації, структури політичних партій, неурядові організації, університети та аналітичні центри.

Підготовлено відділом з питань інформаційної політики за матеріалами управління освіти Дніпровської РДА



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.