КМДА Київська міська державна адміністрація


22 березня 2018

Робоча зустріч з питання капітального ремонту парку "Перемога"

Робоча зустріч з питання капітального ремонту парку "Перемога"

Сьогодні, 22 березня, в парку культури і відпочинку «Перемога» Дніпровського району відбулася робоча зустріч щодо другої черги капітального ремонту парку. До наради долучилися очільник Дніпровської районної в місті Києві державної адміністрації Петро Онофрійчук, генеральний директор КО «Київзеленбуд» Михайло Наконечний, депутат Київської міської ради Олексій Новіков, директор Комунального підприємства по утриманню зелених насаджень Дніпровського району Євгеній Ковшун, представники проектанту, співробітники Дніпровської райдержадміністрації, а також громадськість.

Під час зустрічі розглядався запропонований проект з капітальної реконструкції 2-ї черги парку «Перемога». В рамках проекту передбачається виконати роботи з покращення благоустрою лісопаркової зони.

Передбачається створення мультифункціональної площадки для гри у футбол та баскетбол. Окремо будуть облаштовані поля для гри в  волейбол та настільний теніс.

Згідно проекту буде встановлено 3 дитячі майданчики, кожен з яких орієнтований на різну вікову групу дітей. Покриття дитячий майданчиків буде гумовим, задля безпеки дітлахів.

Нові доріжки планують виконати з фібробетону з мікроармуванням скловолокном та дренажною системою вздовж них. Нова система освітлення матиме Led-ліхтарі та обладнана антивандальними системами. З врахуванням того, що українські міста все ближче приходять до створення комплексної велосипедної інфраструктури – в парку «Перемога» буде облаштовано велодоріжки та велопарковки.

Також, буде проведено комплекс робіт з реставрації мосту через озеро з встановленням підсвітки. Нове газонове покриття облаштують на площі 1300 кв м. В ході проведення будівельних робіт буде облаштовано санітарний блок, котрий включатиме також вхід для осіб з обмеженими можливостями.

Крім того, після проведення робіт паркова зона матиме екопарковку на 40 автомобілів – для цього використовують спеціальні газонні решітки, що укладають на підготовлену основу, заповнюють родючим ґрунтом і засівають газонною травою. Ребра жорсткості решітки та система замків, розташованих по краях решіток забезпечують надійне з'єднання модулів між собою, а також допомагають ефективно розподіляти навантаження між сусідніми модулям й зберігають у недоторканності основу трав'яного газону.

Петро Васильович наголосив щодо необхідності встановлення обмежувачів на центральних в’їздах та входах, а також на всіх вхідних групах до парку.

Мешканці мікрорайону активно долучилися до обговорення проекту реконструкції та внесли свої пропозиції і зауваження.

Інформацію підготовлено відділом з питань інформаційної політики



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.