КМДА Київська міська державна адміністрація


23 березня 2018

Відбулась зустріч з членами ОСН «Микільска Слобідка»

Відбулась зустріч з членами ОСН «Микільска Слобідка»

22 березня відбулась зустріч очільника району Петра Онофрійчука з членами ОСН «Комітет мікрорайону «Микільска Слобідка». До спілкування з громадою мікрорайону долучились представники Департаменту транспортної інфраструктури Київської міської державної адміністрації, «ТОВ Євро реконструкція», Головного управління Держспоживслужби в м. Києві, керівники районних управлінь житлово-комунального господарства, охорони здоров’я, освіти, відділів з питань внутрішньої політики та зв’язків з громадськістю, у справах сім’ї, молоді та спорту, комунальних підприємств району.

Члени комітету ОСН "Комітет мікрорайону «Микільська Слобідка» ініціювали цю зустріч з метою обговорення проблем мікрорайону та пошуку шляхів їх вирішення. Петро Онофрійчук спільно з керівниками комунальних підприємств району та управління житлово-комунального господарства відповіли на ряд питань, які стосувались започаткування районної  програми відновлення контуру рециркуляції ГВП будинків 96 серії, відновлення технічних паспортів будинків, з метою інвентаризації та контролю за технічним станом будинків, розмежування та винесення в натуру прибудинкових територій,  внесення до проекту програми соціально-економічного розвитку будинків ОСББ та ЖБК в частині проведення капітальних ремонтів (вул. Микільсько-Слобідська 2б, 6/2, 6а, Шептицького 1в, 24в), формування єдиного плану-графіку з проведення робіт з ремонту асфальтового покриття. Обговорили питання можливості заміни асфальтового покриття фем-плиткою, включення до проекту програми соціально-економічного розвитку комунальних підприємств, щодо проведення капітального і поточного ремонтів, вивчення технічного стану ліфтового господарства та складання плану-графіку по ремонту та відновленню ліфтів, необхідності проведення комплексної експертизи інженерних систем і мереж (водопостачання, каналізація, енергопосточання) мікрорайону Микільска Слобідка, визначення їх пропускної здатності, межі навантаження, обрахування збільшення навантаження у зв’язку із збільшенням кількості будинків та нового населення, встановлення індивідуальних теплових пунктів в житлових будинках мікрорайону, організація місць роздільного збору сміття, освітлення міжбудинкових, прибудинкових територій та скверів, створення майданчику для вигулу домашніх тварин тощо.

Про перспективи створення облаштування станції швидкої медичної допомоги на території мікрорайону Микільської Слобідки та рівень бюджетного фінансування на 2018 рік на поліклініку присутнім розповіла заступник керівника управління охорони здоров’я Ольга Гуменюк.

До обговорення питання щодо перевірки санітарного стану горищ, технічних поверхів, підвалів та можливості проведення санітарної обробки долучився представник Держпродспоживслужби м. Києва.

За обговоренням наболілого питання щодо з’ясування належності стічних труб, що знаходяться в районі території Зони здоров’я і Зони відпочинку та вжиття заходів для запобігання потрапляння нефільтрованих стічних вод у річку Дніпро, в місті масового відпочинку людей, було прийнято рішення створити робочу групу задля вирішення цих питань.

Також окремо обсудили питання розвитку дорожньо-транспортної інфраструктури району. Окрім представника районного Комунального підприємства «Шляхового-експлуатаційного управління по ремонту та утриманню автомобільних шляхів та споруд» до активного обговорення цих питань долучився представник Департаменту транспортної інфраструктури Київської міської державної адміністрації.

Результатом зустрічі з членами комітету ОСН «Комітет мікрорайону «Микільска Слобідка» стало напрацювання певних рішень щодо подальшого вирішення питань, які турбують мешканців мікрорайону, з урахуванням всіх конструктивних зауважень та пропозицій.

Підготовлено відділом з питань інформаційної політики



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.