КМДА Київська міська державна адміністрація


18 квітня 2018

Сьогодні відбулася міська виїзна нарада щодо капітального ремонту дорожньої мережі по вул. Алматинській

Сьогодні відбулася міська виїзна нарада щодо капітального ремонту дорожньої мережі по вул. Алматинській

Сьогодні, 18 квітня, в мікрорайоні ДВРЗ під керівництвом київського міського голови Віталія Кличка, відбулася робоча виїзна нарада щодо капітального ремонту дорожньої мережі по вул. Алматинській від вул. Празької до вул. Літинської. До наради долучилися депутат Київської міської ради Павло Тесленко, заступник голови Київської міської державної адміністрації Дмитро Давтян, очільник Дніпровської районної в місті Києві державної адміністрації Петро Онофрійчук, представники департаментів та управлінь КМДА, голови районних райдержадміністрацій, Комунальної корпорації «Київавтодор», Комунального підприємства «Шляхово-експлуатаційне управління з ремонту та утримання автомобільних шляхів та споруд на них Дніпровського району міста Києва», відділів та управлінь Дніпровської райдержадміністрації та громадськість.

Вулиця Алматинська – це основний шляхопровід, який обслуговує 15 тисяч мешканців масиву ДВРЗ. Іншого сполучення з містом, нажаль, немає. Побудована дорожня мережа наприкінці 1950-х років, та з моменту її відкриття жодного капітального ремонту не проводилось.

Віталій Кличко підкреслив, що капітальний ремонт цієї вулиці робили 42 роки тому, через те сьогодні взялися за її комплексне оновлення. Капітально відремонтують дорожнє полотно, яке складатиметься з трьох шарів. Дорожню розмітку нанесуть довговічну – з використанням елементів із пластику. Також триває повна заміна бордюрів та влаштування дощової каналізації. Капітально відремонтують шляхопровід із трамвайними коліями. На Алматинській вже завершують встановлювати нове, сучасне зовнішнє освітлення.

За проектом відремонтують понад 800 погонних метрів трамвайних колій. Оновлять контактну мережу трамваю. За словами мера столиці, підрядники обіцяють завершити капітальний ремонт вулиці у жовтні цього року.

Довідково.

Рух трамвайних маршрутів №№ 23, 32, 33 закрито на час проведення капітального ремонту вул. Алматинської. Для пасажирських перевезень організовано тимчасові маршрути.

Зокрема, транспорт рухатиметься:

  • автобусний маршрут № 33Т – від ДВРЗ до ст. м. «Чернігівська»;
  • автобусний маршрут № 33ТК – від ДВРЗ до Дарницької площі;
  • трамвайний маршрут №33К – від вул. Сабурова до вул. Павла Усенка.

Інформацію підготовлено відділом з питань інформаційної політики



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.