Головна  →  Новини  →  23 квітня 2018

25 квітня презентують V Фестиваль мистецтв кіно для дітей та підлітків «Чілдрен Кінофест»

25 квітня презентують V Фестиваль мистецтв кіно для дітей та підлітків «Чілдрен Кінофест»

25 квітня о 12:00 відбудеться прес-конференція V Фестивалю мистецтва кіно для дітей та підлітків «Чілдрен Кінофест», який триватиме в Україні з 25 травня до 3 червня. Під час прес-конференції будуть оголошені програма та спеціальні події ювілейного фестивалю.

Спікери:

  • творці анімаційного фільму «Острів скарбів» (цього року спеціальним заходом фестивалю стане показ до 30-річчя мультфільму);
  • виконавці головних ролей фільму «Сторожова застава» Даниїл Каменський, Єва Кошева;
  • почесна амбасадорка V «Чілдрен Кінофесту», письменниця, адвокатка, правозахисниця, радіоведуча та посланниця доброї волі ООН в Україні Лариса Денисенко;
  • програмний директор «Чілдрен Кінофесту» Ілля Дядик;
  • голова Державного агентства України з питань кіно Пилип Іллєнко;
  • радник з питань преси та інформації представництва Європейського Союзу в Україні Вікторія Давидова;
  • голова Представництва ЮНІСЕФ в Україні Джованна Барберіс та інші.

Модерує генеральний директор «Чілдрен Кінофесту» Денис Іванов.

Місце проведення: вул. Велика Васильківська/Басейна, 1/3-2, 6-ий поверх, PinchukArtCentre, кафе ONE LOVE coffee, лаунж-зала.

Акредитація представників ЗМІ до 16:00 24 квітня за реєстраційною формою. Підтвердження акредитації надійде на вказану у формі адресу.

Додаткова інформація: 093 168 38 62, [email protected] (Тетяна Мала).

Довідково.

«Чілдрен Кінофест» – щорічний міжнародний фестиваль мистецтва кіно для дітей та підлітків, який знайомить молоду українську аудиторію як з найновішими європейськими стрічками, так і зі світовою кінокласикою. Щорічний фільм-переможець фестивалю визначається шляхом прямого голосування глядачів (на вході до кінотеатру кожен відвідувач отримує бюлетень, за допомогою якого оцінює фільм).

Цього року до конкурсної програми фестивалю увійдуть фільми для аудиторії віком від 4 років, відібрані командою «Чілдрен Кінофесту» на найбільших європейських кінооглядах для дітей та підлітків. У рамках мистецької події вже вдруге відбудеться показ стрічок, що вийшли у фінал конкурсу дитячих короткометражних фільмів: 10 найкращих картин-конкурсантів покажуть на великому екрані, а спеціальне журі вибере серед них переможця.

Усі покази кінофестивалю безкоштовні за попередньою реєстрацією на сайті. Щороку «Чілдрен Кінофест» співпрацює з благодійними організаціями – на покази запрошують дітей із вразливих соціальних груп: постраждалих від конфлікту на сході України, дітей з особливими потребами, сиріт.

У 2017 році покази «Чілдрен Кінофесту» відвідало близько 40 тисяч глядачів.

За інформацією old.kyivcity.gov.ua

Перейти до спискуВерсiя для друку