КМДА Київська міська державна адміністрація


9 травня 2018

В парку «Перемога» відбулось святкування Дня перемоги над нацизмом в Другій світовій війні

В парку «Перемога» відбулось святкування Дня перемоги над нацизмом в Другій світовій війні

Пам'ять... Вона жива. Вона живе в старих світлинах, в пожовклих листах, в свіжих квітах на могилах загиблих солдат. Пам'ять живе в піснях про війну,  фільмах, які стали частиною нашого життя. Це живе дихання пам'яті ми відчуваємо повсякчас, а по особливому сьогодні, в день коли буяє весна, коли ми згадуємо, якою ціною дістався мир нашому народові...

Святкування Дня Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні вже традиційно відбулося у районному Парку культури та відпочинку «Перемога». Сьогодні тут пройшов Святковий концерт «Закликаємо мир ясний і спокій, як зіницю ока берегти!».

Розділити свято разом з ветеранами Другої світової прийшли голова Дніпровської райдержадміністрації Петро Онофрійчук, його заступник Алла Загородня, депутати Київради від Дніпровського району, діти війни, учнівська молодь,  мешканці району. Очільник району привітав всіх присутніх з цим світлим днем, зазначивши, що для нас День Перемоги над нацизмом - це день скорботи і разом з тим світле свято гордості за нашу країну, наш народ. Він висловив глибоку подяку тим, хто боровся на полі бою, і тим, хто самовіддано трудився в тилу, допомагаючи відстояти незалежність нашої Батьківщини і врятувати світ від фашизму.

Всі присутні поринули в атмосферу свята, наповненого мелодіями воєнних років. Пісні, що завжди супроводжували солдата в поході, на привалі, а іноді і в бою, і сьогодні не втрачають своєї ваги. Їх пам’ятають і співають не менш трепетно. Протягом концертної програми лунала жива музика у виконанні Муніципального естрадно-духового оркестру. Святковий настрій створювали районні ансамблі сучасного та бального танцю «Сінергія», а також народного танцю "Дніпровські зорі", вихованці Школи джазового та естрадного мистецтв Дніпровського району. Не менш проникливо, душевно, з любов’ю впродовж концерту лунали сердечні вітання ветеранам, трудівникам тилу, всім, кого торкнулася війна.

Ветеранів та гостей пригощали “солдатською” кашею і солодким чаєм. А всі бажаючі взяли участь у патріотичному Флеш-мобі "Любіть Україну!", який був організований Комунальним театрально-видовищним закладом культури Дніпровського району міста Києва "Театр української традиції "Дзеркало".

Підготовлено відділом з питань інформаційної політики



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.