Головна  →  Новини  →  16 травня 2018

У Парку «Перемога» відбулось відкриття І (районного) етапу Всеукраїнської військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»)

У Парку «Перемога» відбулось відкриття І (районного) етапу Всеукраїнської військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»)

Стало доброю традицією проводити шкільні етапи Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»). Адже основним завданням всіх дорослих і юних громадян є плекання у своїй душі патріотичних почуттів національної гідності, високої самосвідомості та активної громадянської позиції.

Сьогодні у Парку культури і відпочинку «Перемога» відбулись урочистості з нагоди відкриття І (районного) етапу Всеукраїнської військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»). На шикуванні були присутні почесні гості: Вадим Васильчук, депутат Київради, Петро Онофрійчук, голова Дніпровської районної в місті Києві, його заступник Алла Загородня, Наталя Іваніна, начальник управління освіти Дніпровського району, батьки, вчителі, мешканці району.

Відкрив урочисту частину Петро Онофрійчук, голова Дніпровської районної в місті Києві. Петро Васильович привітав молодь з відкриттям військово-патріотичного змагання, побажав всім учасникам удачі на цьому етапі та переможцям у наступному! І хай переможе сильніший!

З відкриттям І етапу військово-патріотичної гри всіх присутніх привітав депутат Київради Вадим Васильчук, побажавши часникам зростати справжніми патріотами, сміливими, загартованими, мужніми юнаками і дівчатами.

Під урочистий Козацький марш оркестру Національної гвардії України зайшли на урочистості 18 роїв (команд закладів освіти), колону яких очолив команда-рій «Дніпро» Технічного ліцею міста Києва, переможці минулорічного ІІ (міського) етапу гри, учасники ІІІ (Всеукраїнського) етапу, який відбувся у місті Харкові.

Польовий отаман, вчитель навчально-виховного комплексу №30 «ЕкоНад», генерал-лейтенант козачих військ України Павло Андрушко прийняв рапорти ройових кожної із команд та здав рапорт про готовність команд до гри начальнику штабу районного етапу Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»), начальнику управління освіти Наталії Іваніні.

Піднесено та урочисто з козацьким духом виконали композицію «Козацький марш» юнаки – вихованці народного художнього колективу Дитячо-юнацької хореографічної студії «Щасливе дитинство», які надихнули рої Дніпровського полку на перемогу у Грі!

Синьо-жовті квіти, подаровані учасникам бойових дій у зоні АТО, символізували національну єдність та віру у мирне майбутнє. Всі присутні вшанували хвилиною мовчання загиблих на Сході синів України.

Символічно на тлі українського прапора у небо злетіли білі голуби під композицію народного художнього колективу «Дніпряночка».

Участь у Всеукраїнській грі «Сокіл» («Джура») – це шлях свідомого опанування лицарськими, гуманними і демократичними традиціями українського народу, виховання духовно та фізично розвиненого покоління, підготовки молоді до творчої праці, військової служби та захисту України.

Підготовлено відділом з питань інформаційної політики

Перейти до спискуВерсiя для друку