Головна  →  Новини  →  22 травня 2018

До Всесвітнього дня боротьби із артеріальною гіпертензією дніпровчани пройшли медичне обстеження

До Всесвітнього дня боротьби із артеріальною гіпертензією дніпровчани пройшли медичне обстеження

У відповідності до наказу ДОЗ № 475 від 15.05.2018р., у Дніпровському районі міста Києва проведено низку заходів для профілактики, своєчасної діагностики та професійного лікування хворих на артеріальну гіпертензію.

Інформація про захід заздалегідь була розміщена на веб сторінках райдержадміністрації, Управління охорони здоров'я, Центру здоров’я «Лівобережний», усіх закладів охорони здоров’я Дніпровського району міста Києва та на дошках оголошень у їх приміщеннях.

У кожному закладі охорони здоров’я району було організовано пункт вимірювання артеріального тиску. Всього артеріальний тиск у цей день виміряно 1745 пацієнтам, визначено індекс маси тіла 88 пацієнтам.

Проведено 584 електрокардіографічних досліджень та 387 досліджень крові на вміст глюкози.

У Центрах первинної медико – санітарної допомоги району пацієнти змогли отримати консультацію терапевта або лікаря загальної практики – сімейної медицини. Всього проконсультовано 883 профільних пацієнти, яким, за необхідності, призначено лікування, надано рекомендації стосовно здорового способу життя та профілактиці шкідливих звичок.

У Консультативно – діагностичному центрі району та його філіях пацієнти змогли отримати консультації вузькопрофільних фахівців: кардіологом оглянуто – 109 пацієнтів, ендокринологом – 83 пацієнти, невропатологом – 22 пацієнти, офтальмологом – 60 пацієнтів, урологом– 12 пацієнтів.

У закладах охорони здоров’я району було організовано розповсюдження санітарно – просвітницької літератури та широке інформування населення про урядову програму «Доступні ліки».

Підготовлено відділом з питань інформаційної політики за матеріалами  Управління охорони здоров’я Дніпровського району м. Києва

Перейти до спискуВерсiя для друку