Головна  →  Новини  →  25 травня 2018

В Дніпровському районі пройшов мистецький проект «Дует із зіркою»

В Дніпровському районі пройшов мистецький проект «Дует із зіркою»

23 травня, в день 49 річниці утворення Дніпровського району столиці, відбувся унікальний мистецький проект, що був запроваджений єдиною в Україні, Школою джазового та естрадного мистецтв, яка знаходиться в самому серці Дніпровського району.

Цей мистецький проект об’єднав на одній сцені зірок української естради та маленьких діточок, що роблять перші кроки в нелегкому музичному мистецтві. На відміну від традиційних ювілейних концертів, цей проект, який до речі, мав назву «Дует із зіркою», ніс в собі ще одне благородне завдання, пов’язане з питанням здоров’я нашої нації, а саме, бажання  привернути увагу нашого суспільства до дуже актуальної, як на сьогодення проблеми, соціалізації та адаптації дітей з аутизмом.  Саме ця тема червоною стрічкою  проходила  крізь всі події що  відбувалися 23 травня на сцені великої концертної зали  Школи джазового та естрадного мистецтв. В перспективі, проект «Дует із зіркою» представить собою регулярні телевізійні концертні програми, в  яких учасники – діти співають разом  з зірками української популярної сцени.  Саме така форма співпраці початківців та визнаних виконавців, на  погляд організаторів, сприяє цілям та задачам, що ставить перед суспільством цей проект.

Подія розпочалася неформально. Зірки та діти і їх батьки, вільно спілкувались в святково прикрашеному холі перед концертною залою, фотографувалися з зірками української популярної музики що приймали участь в проекті,  на чолі з мабуть, найвідомішою українською виконавицею, Народною артисткою України, Ніною Матвієнко. Слухали приємну «фонову» музику в живому виконанні популярного саксофоніста Джеміля Джалілова.

На початку концертної програми, з вітальним словом, на сцену піднялися  депутат Київської міської ради Олег Петровець Заступник голови Дніпровської районної у місті Києві державної адміністрації Алла Загородня. В своїх виступах, вони підкреслили вагомість заходу, та його знаковість не тільки для Дніпровського району, а й всієї держави.

Першим дуетом, який з’явився на святковій сцені, був Кирило Ткаченко - вокаліст легендарного українського гурту Mad Heads та учениця другого класу вокальної школи  «Kiev art music» -  Дар'я Молодіна.  У виконанні дуету прозвучала пісня  «Надія є»

Цікавим епізодом концерту, стало вручення кожному з дуетів символічної золотої зірки, яка розкладалася на дві частини, для кожного із виконавців, і таким чином символізувала надію на подальше  з’єднання на великій сцені.

Приємним сюрпризом для всіх присутніх був виступ фіналіста проекту Голос країни, популярного українського співака і композитора, автора пісень, фіналіста національного відбору на Євробаченняі,  Laud. Його молодший партнер  Мирослав Бернацький. У виконанні дуету прозвучала пісня : «Вигадав».

Далі ведучі представили- фіналіста шоу Голос країни, солістку групи 4g,  Дар'ю Іванову.  В творчій скарбничці Дарії - саундтрек до популярного м-ф "Сава. Серце воїна" . Її  партнерка в даному проекті  Юлія Герасим’юк.  У виконанні Дарії та Юлії, прозвучала пісня: «А мені б співати і танцювати».

XL Deluxe – знакова фігура українського шоу-бізнесу, законодавець репа в Україні, муз. продюсер. Його партнеркою в даному проекті  була Юлія Каменська. У виконанні  цього, відверто скажемо, нестандартного  дуету, прозвучала пісня : «Тітри».

За знаним репером, на сцену вийшлапопулярна співачка Scarlett. Разом з нею, на сцені з’явилась Дарина Бернадська.  Scarlett та Дарина виконали популярний хіт співачки : «Ніби Яд».

Lookinich - підопічний Тіни Кароль в шоу «Голос країни 5». Йому притаманне унікальне поєднання сили голосу і ритму танцювальної медитації в сучасній поп -музиці.  З ним дуетом виступила маленька співачка Марія Антонюк-Бармак. У виконанні дуету прозвучала улюблена пісня Тіни Кароль : «Намалюю тобі сонце».

І знову на сценіз’явився Кирило Ткаченко вокаліст легендарного українського гурту Mad Heads, але на цей раз в партнерстві з Анастасією Жуковою.   У виконанні дуету прозвучала легендарна «Смерека». Разом зі Scarlett, на сцені  Дарина Уманська,  прозвучала пісня  «Не винна».

Концертне дійство на деякий час було  перервано емоціональним виступом   директора благодійної організації «Школи Сходинки» для дітей з аутичним спектром розвитку Наталією Андрієвою. Вона від щирого серця, подякувала організаторам проекту за таку увагу до дітей з особливими потребами, та пообіцяла зробити все можливе, щоб цей проект мав своє продовження.

Підтримати дітей своїми подарунками, вийшли на сцену, головні редактори дитячих журналів  «Пізнайко»,  та  «Я сам, я сама». Після виконанняпісні «Подоляночка» Дарією  Івановою та  лауреатом всеукраїнських і міжнародних конкурсів Воробйовою Олесею, на сцені зновуLaud, на цей раз з ученицею Школи джазового та естрадного мистецтв,  лауреатом всеукраїнських конкурсів Катериною Авдиш. Пісня  «У Цю ніч» у їх виконанні, була дуже схвально прийнята слухачами.

На сцені чарівна Katya Chilly - відома українська співачка, автор пісень, композитор. На рахунку Каті  5 студійних альбомів, численні виступи на найпрестижніших сценічних майданчиках світу. Після концерту в Лондоні, який транслювався в прямому ефірі ВВС, ця, всесвітньо відома кампанія зняла  спеціальний кліп Katya Chilly inLondon,  для річної ротації на каналі ВВС. В цей ювілейний, для Дніпровського району день, Катя  виступила з популярним українським бандуристом Ігорем Джусем.

І ось нарешті кульмінація вечора! На сцену виходить  - Народна артистка України, Герой України, володарка Ордену княгині Ольги III ступеня, Лауреат Державної премії України ім. Т. Шевченка, легендарна  Ніна Матвієнко.

Разом з нею на сцені залишається Katya Chilly, її бандурист та маленька Стефанія Виноградова.У їх спільному виконанні звучить пісня  «Квітка-душа». На сцену піднімаються всі учасники цього грандіозного дійства. Ведучі Ірина Віннічук та Петро Полтарєв урочисто закривають концерт, дякують партнерам та меценатам проекту: Дніпровській районній у місті  Києві державній адміністрації та особисто її голові Петру Онуфрійчуку, Управлінню культури Дніпровської, та всім хто прийняв активну участь в створенні  цього надзвичайного мистецького проекту.

Перейти до спискуВерсiя для друку