Головна  →  Новини  →  14 квітня 2014

Столична толока: дніпровчани серед найактивніших

Столична толока: дніпровчани серед найактивніших

Більше 11 тисяч працівників із 316 підприємств, установ, організацій Дніпровського району столиці, службовці райдержадміністрації, а також волонтери взяли участь у масштабній акції «Чиста столиця починається з мене», яка відбулась минулої суботи з нагоди Дня довкілля та в рамках весняного двомісячника з благоустрою столиці. Стартувала толока в центральному районному парку культури й відпочинку «Перемога», де з десятої ранку формувалися групи прибиральників та, під керівництвом районних зеленбудівців, спрямовувались на різні об’єкти благоустрою. До речі волонтери приєднувалися до прибиральників і вже після початку толоки. Благодійники толоки – ФОП «Філімонов», ФОП «Чабак», підприємства «Укрпластик», «Укрвторресурси», ДВРЗ, МПП «Братерство», КП «Дніпросервіс», – надали допомогу інвентарем для прибирання, витратним матеріалом, пакетами для сміття тощо. Вагому участь у екіпіюванні добровольців-дніпровчан взяв і відомий бренд «Мороша».

Із десятої ранку в парку «Перемога» вже кипіло прибирання. Координували й скеровували роботи виконуюча обов’язки голови Дніпровської районної в місті Києві державної адміністрації Ольга Дейнега, керівник апарату райдержадміністрації Анатолій Руденко, зеленбудівці на чолі з директором Миколою Назаренком, його заступником Лілією Крікун та головним агрономом Тетяною Жук.

Держслужбовці, підприємці, школярі, волонтери, разом із зеленбудівцями, нардепами, представниками уряду здійснювали санітарне прибирання, долучалися до фарбування лав, висаджували кущі, дерева, займалися підготовкою лунок до висадки нових зелених насаджень, перекопували квітники, активно прибирали від сміття та гілля територію паркових озер тощо. Учасників толоки почастували смачною «солдатською кашею» та гарячим чаєм. Для всіх, хто завітав до парку «Перемога», відбувся концерт майстрів мистецтв.

Участь у толоці в парку «Перемога» взяв також голова КМДА Володимир Бондаренко, який схвально висловився з приводу організації толоки, участі в ній чималої кількості дніпровчан  та позитивно відзначив те, як просуваються роботи з благоустрою нашого району після зимового періоду.

Довідково:

За інформацією зеленбудівців та відділу контролю за благоустроєм у парку «Перемога» було прибрано 663600 м2 його території, упорядковано 5280 м2 газонів, висаджено 30 шт. кущів, 45 дерев, ліквідовано 2 сміттєзвалища, вивезено 72,5 м3побутових відходів, прибрано 1,2 км доріжок від піскозамету, вивезено 35м3 листя, перекопано 260 м2квітників, упорядковано 5500м2 доріжок, зібрано 200000 м2 гілля, подрібнено 15 м3 гілля. У парку на Русанівський набережній: на 2 га території прибрано листя, упорядковано 2000м2 доріжок, прибрано 170000 м2 території, перекопано 200м2 квітників, очищено від рослинності 2000 м2 паркових алей. У Гідропарку упорядковано 12000 м2території, вивезено 20 м3 сміття. 

Підготовлено у відділі з питань внутрішньої політики і зв’язків із громадськістю.

Перейти до спискуВерсiя для друку