Головна  →  Анонси подій  →  1 червня 2018

Із нагоди Міжнародного дня захисту дітей представники КМДА вручать ключі від авто дитячому будинку сімейного типу

Із нагоди Міжнародного дня захисту дітей представники КМДА вручать ключі від авто дитячому будинку сімейного типу

1 червня о 14:00 із нагоди Міжнародного дня захисту дітей представники КМДА вручать ключі від автомобіля «Volkwagen» дитячому будинку сімейного типу у Дніпровському районі (Харківське шосе, 4). Про це повідомили у Службі у справах дітей та сім’ї, яка є організатором події.

Присутні зможуть детально ознайомитись із дитячим будинком сімейного типу, його батьками-вихователями – подружжям Русланом Панцулаєм та Бакитгуль Бєліковою, поспілкуватись із дітьми.

Дитячий будинок сімейного типу – одна з форм влаштування дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Всього на початок 2018 року такий статус мають 2358 дітей (із них 893 – сироти, інші позбавлені батьківського піклування). 2182 дитини (92%) всіх осиротілих дітей влаштовано у сімейні форми виховання (решта 8% – в інтернати, ребцентри або статус вирішується).

Дитячий будинок сімейного типу (ДБСТ) – окрема сімʼя, що створюється за бажанням подружжя або окремої особи, яка не перебуває у шлюбі, які беруть на виховання та спільне проживання не менш як 5 дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування. Загальна кількість дітей у дитячому будинку сімейного типу не повинна перевищувати 10 осіб, враховуючи рідних. Діти перебувають у дитячому будинку сімейного типу до досягнення 18-річного віку, а у разі продовження навчання — до 23 років або до закінчення навчання.

На сьогоднішній день у Києві функціонує 23 ДБСТ, де розміщено 167 дітей.  У 2017 році створено 3 нових ДБСТ. Центри соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді столиці здійснюють соціальний супровід прийомних сімей та дитячих будинків сімейного типу. Київським міським центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді системно проводиться підвищення кваліфікації прийомних батьків та батьків-вихователів.

Місце проведення заходу: м. Київ, Харківське шосе, 4, дитячий будинок сімейного типу у Дніпровському районі.

За інформацією old.kyivcity.gov.ua

Перейти до спискуВерсiя для друку