Головна  →  Новини  →  15 квітня 2014

Новини міста: «Першочергове завдання міської влади – благоустрій Києва та реальна боротьба з корупцією», - Володимир Бондаренко

Новини міста: «Першочергове завдання міської влади – благоустрій Києва та реальна боротьба з корупцією», - Володимир Бондаренко

Найактуальнішою проблемою у столичній системі боротьби з корупцією та організації благоустрою є незаконно встановлені МАФи. Усі без винятку відомчі служби мають об’єднатися навколо боротьби з незаконним встановленням та діяльністю різноманітних тимчасових споруд. Про це під час наради заявив голова КМДА Володимир Бондаренко.

«У Києві за день демонтуються понад двадцять п’ять незаконно встановлених об’єктів, проте, стільки ж МАФів встановлюється за ніч. Нахабність власників не знає меж, адже ці тимчасові споруди встановлюються на зупинках транспорту, перед входом до станцій метро, що перешкоджає руху пішоходів та є ймовірною загрозою у разі виникнення надзвичайних ситуацій. Але ми будемо боротися з цими порушниками. Дана ситуація є прикладом корупційної схеми, яка діє у структурах міської та районних держадміністрацій, правоохоронних органах. Я особисто виїжджатиму на непланові перевірки, за результатами яких виноситиму догани або ж звільнятиму причетних до цієї корупційної схеми чиновників. А крім того, я домагатимуся знесення незаконно встановлених тимчасових споруд. Для мене завдання номер один – благоустрій Києва та реальна боротьба з корупцією», – зазначив Володимир Бондаренко.

Крім того, голова міськдержадміністрації зауважив, що планує звернутись до Люстраційного комітету, Вищої ради юстиції та особисто до Міністра юстиції України з приводу судових інстанцій, які працюють за межами Києва та ухвалюють рішення про дозвіл чи заборону діяльності МАФів на території столиці.

«Як судді Житомира чи області можуть виносити рішення про дозвіл на торгівлю у центрі міста? Однак такі прецеденти є, коли суди відстоюють чиїсь приватні інтереси і стають учасниками корупційних схем», – наголосив Володимир Бондаренко.

Голова КМДА доручив профільним департаментам перевірити всі дозвільні документи щодо розміщення кожного окремого МАФу щодо відповідності діючому законодавству та розглянути можливість законодавчих ініціатив для упорядкування роботи МАФів.

За інформацією http://kievcity.gov.ua/

Перейти до спискуВерсiя для друку