Головна  →  Новини  →  1 червня 2018

Сьогодні в Гідропарку офіційно відкрили пляж «Дитячий»

Сьогодні в Гідропарку офіційно відкрили пляж «Дитячий»

Сьогодні, 1 червня, відбулося офіційне відкриття пляжу «Дитячий» в парку культури та відпочинку Гідропарк. До урочистого відкриття долучилися депутат Верховної Ради України Дмитро Білоцерківець, виконуючий обов’язки начальника Управління екології та природних ресурсів Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) Андрій Мальований, депутат Київської міської ради Костянтин Яливий, очільник Дніпровської районної в м. Києві державної адміністраціє Петро Онофрійчук, начальник управління торгівлі та побуту КМДА Денис Пікалов, виконуючий обов’язки генерального директора КП «Плесо» Олег Юсипенко та громадськість.

На пляжі «Дитячому» сьогодні урочисто підняли «Блакитний прапор», присутність якого говорить про те, що пляж відповідає критеріям якості води та безпеки за міжнародними нормами.

"Перевірки пляжів проходять щорічно. Це перший пляж, над яким підняли прапор у 2018 році. Всього в цьому році "блакитний прапор" планується підняти над сімома пляжами столиці. У 2017 "блакитний прапор" отримали три пляжі Києва. В Україні таку нагороду мають 15 пляжів, але з прісною водою – тільки в Києві", – повідомив Дмитро Білоцерківець.

Вже другий рік поспіль пляж «Дитячий» отримує престижну міжнародну екологічну нагороду "Блакитний прапор".

Нагадаємо, "блакитний прапор" – міжнародна нагорода, яка щорічно вручається з 1987 року пляжам і причалам, вода в яких відповідає високим стандартам якості і придатна для безпечного купання.

Для вихованців школи № 128 Дніпровського району представники FEE (Foundation for environmental education – міжнародний координатор Програми «Blue Flag») організували заняття «Захисники води». Наявність заходів екологічної освіти та екологічного менеджменту є одними із численних умов одержання пляжем відзнаки «Blue Flag».

Протягом сезону така робота з дітьми проводиметься систематично.

Довідково.

«Блакитний прапор» — екологічний сертифікат, який видається пляжам і маринам країн Європи, Африки, Карибських островів, а також — Нової Зеландії, Канади на підставі рішення незалежного Міжнародного Журі про їх відповідність вимогам критеріїв Програми «Блакитний прапор».
Для участі в Програмі необхідно бажання пляжів або марин і наявність національного координатора — громадської організації, яка є членом Міжнародної організації по освіті для навколишнього середовища. FEE є міжнародним координатором Програми «Блакитний прапор».

Інформацію підготовлено відділом з питань інформаційної політики

Перейти до спискуВерсiя для друку