Головна  →  Новини  →  15 квітня 2014

Палаюче сміття – загроза для кожного з нас!

Палаюче сміття – загроза для кожного з нас!

За добу, 14 квітня, у столиці виникло 11 займань сміття на територіях загального користування у будинках, у сміттєзбірниках та на відкритих територіях міста. Загальна площа займань склала 153 кв. м.

Пожежі у сміттєзбірниках та на територіях загального користування у житлових багатоповерхових будинках, які виникають через необережне поводження з вогнем курців, становлять серйозну загрозу для усіх мешканців кожного конкретного будинку. Проте й власники квартир, які часто лінуються виносити або вивозити побутове сміття під час проведення ремонтних робіт, також наражають на небезпеку всіх своїх сусідів і себе в тому ж числі. Захаращення загальних коридорів  та незадимлюваних сходів, особливо габаритними об’єктами, у разі виникнення надзвичайної ситуації у будинку, призведе до травмування, а, можливо, й до загибелі людей, котрі будуть рятуватися.

Підпалюючи навмисно чи через необережність сміттєзбірники у дворах будинків, а також просто на вулицях міста, люди не тільки наносять збиток комунальним підприємствам, котрі обслуговують та прибирають територію, не тільки бездумно псують те, що покликане робити місто чистішим та кращим, а, в першу чергу, створюють небезпеку для усіх оточуючих та провокують вивільнення у атмосферу великої кількості шкідливих речовин, які псують екологічну ситуацію у нашій країні та місті зокрема.

Головне управління Державної служби України у м. Києві звертається до кожного киянина та гостя столиці! Наше місто – це наш спільний великий дім. Те, як ми тут живемо і з якими проблемами стикаємося – це наші спільні проблеми! Тож, пам’ятайте, що іноді брак часу на дрібниці, наприклад, загашення недопалку,  може коштувати нам не тільки згорілого сміттєзбірника чи обгорілих стін будинку, а може здоров’я чи навіть життя одного з ваших сусідів чи рідних!

Піклуючись про себе, дбайте і про оточуючих! Живіть безпечно у нашому спільному великому домі!

За інформацією ГУ ДСНС України у м. Києві.

Перейти до спискуВерсiя для друку