КМДА Київська міська державна адміністрація


14 червня 2018

Україну обрано до складу Економічної і Соціальної Ради ООН

Україну обрано до складу Економічної і Соціальної Ради ООН

Генеральна Асамблея ООН обрала 13 червня 2018 року Україну до складу Економічної і Соціальної Ради ООН (ЕКОСОР) на період 2019-2021 рр. Членство України підтримали 176 держав.

«Членство в ЕКОСОР сприятиме реалізації в Україні найкращих світових практик у сфері соціально-економічних реформ. Плануємо також більш активно використовувати потенціал ООН для вирішення нагальних гуманітарних проблем», - заявив Постійний представник України при ООН Володимир Єльченко після процедури обрання.

ЕКОСОР - один із шести ключових органів ООН, який відповідає за координацію діяльності ООН та її спеціалізованих установ в економічній та соціальній сферах. До її складу входять 54 держави-члени ООН.

У 2019 р. ЕКОСОР зосереджуватиме свою увагу на розбудові рівноправного та інклюзивного суспільства, зокрема забезпеченні гендерної рівності, посиленні соціального захисту людей з особливими потребами, поліпшенні гуманітарної ситуації в зонах конфліктів, підтримці малого та середнього підприємництва, боротьбі зі зміною клімату.

Востаннє Україна обиралася до складу ЕКОСОР на період 2010-2012 рр.

За інформацією: kmu.gov.ua

 



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.