КМДА Київська міська державна адміністрація


23 червня 2018

Петро Онофрійчук привітав державних службовців з професійним святом

Петро Онофрійчук привітав державних службовців з професійним святом

23 червня в актовій залі Дніпровської райдержадміністрації відбулись урочистості з нагоди Дня державної служби та 100-річчя запровадження державної служби. Голова Дніпровської районної в м. Києві державної адміністрації Петро Онофрійчук привітав державних службовців з професійним святом. Очільник району відзначив значну роль працівників державної служби у процесі становлення України як суверенної, незалежної, демократичної, соціальної, правової держави. Звертаючись до присутніх у залі, зауважив, що від професіоналізму і чесності кожного, вміння швидко і якісно приймати управлінські рішення, ставлення до людей, залежить рівень довіри до влади в цілому. Усім причетним до служби на благо країни Петро Васильович побажав сил, наснаги, добробуту та найкращих перспектив на майбутнє.

Кращим державним службовцям з різних підрозділів забезпечення життєдіяльності району Петро Онофрійчук вручив Почесні Грамоти та Подяки Київського міського голови, а також Подяки Дніпровської районної в місті Києві державної адміністрації. Їх було відзначено за сумлінну працю, зразкове виконання службових обов’язків, вагомий особистий внесок у соціально-економічний розвиток Дніпровського району міста Києва та з нагоди 100-річчя запровадження державної служби й Дня державної служби.

Після урочистостей відбувся святковий концерт. Чудовий настрій та святкову атмосферу створював ансамбль пісні і танцю Державної прикордонної служби України. Різнопланова та насичена програма, що включала в себе виконання пісень, відомих естрадних музичних творів та запальних танців, стала ще одним подарунком до свята.

Довідково:

Згідно з Указом Президента України від  4 квітня 2003 року № 291/2003 в Україні  установлено професійне  свято  -  День державної служби, яке відзначається щорічно 23 червня - у День державної служби Організації Об'єднаних Націй.

Перший законодавчий акт щодо оплати праці державних службовців був ухвалений Радою Міністрів 7 травня 1918 р. і стосувався лише вищих посадових осіб держави: гетьмана, прем’єр-міністра, міністрів та їхніх заступників. Особисте утримання гетьмана визначили у 8 тис. крб. на місяць, а також 10 тис. крб. на представницькі витрати. Таким місячний оклад глави держави залишався аж до початку жовтня, коли Рада міністрів збільшила цю суму до 23 тис. крб. У травні також одноразово виділили 30 тис. крб для покриття видатків на початкове облаштування гетьмана.

Інформацію підготовлено відділом з питань інформаційної політики



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.