Головна  →  Новини  →  9 липня 2018

Понад 300 «теплих кредитів» залучили ОСББ у червні 2018 році, що утричі більше, ніж за аналогічний період минулого року

Понад 300 «теплих кредитів» залучили ОСББ у червні 2018 році, що утричі більше, ніж за аналогічний період минулого року

У 2018 році ОСББ демонструють все більшу зацікавленість до енергоефективних заходів у порівнянні із попередніми роками. Так, у червні ц.р. більше 300 ОСББ скористалися «теплими кредитами» на суму 90 млн грн., що майже у 5 разів перевищує показник червня минулого року. Тоді близько 90 ОСББ отримали 18,5 млн грн. «теплих кредитів».

Моніторинг результатів дії програми демонструє наскільки збільшився попит ОСББ на «теплі кредити», зросла їхня довіра та впевненість у дієвості механізму співфінансування енергоощадних заходів.

У 2018 р. впродовж лише 2,5 місяців 930 ОСББ залучили 260 млн грн. «теплих кредитів», що майже удвічі більше за суму коштів, отриманих ОСББ на утеплення за весь 2017 рік, а саме – 140 млн гривень.

«Пропонуємо ОСББ продовжити підготовку до наступного опалювального сезону та утеплити будинки, скориставшись програмою «теплих кредитів»», - прокоментував Голова Держенергоефективності Сергій Савчук та пояснив, що серед переваг участі у програмі – можливість заощадити на витратах при впровадженні енергоефективних заходів, зменшити рахунки за комунальні послуги, збільшити вартість квартир у термомодернізованому будинку.

Нагадуємо про можливість отримати додаткове співфінансування енергоефективних заходів з місцевих бюджетів. Із місцевими програмами здешевлення «теплих кредитів» можна ознайомитись на Інтерактивній карті: http://saee.gov.ua/uk/programs/map.

За інформацією: kmu.gov.ua

Перейти до спискуВерсiя для друку