Головна  →  Новини  →  12 липня 2018

Для тих, хто користується громадським транспортом постійно, вартість проїзду коштуватиме від 6,30 грн

Для тих, хто користується громадським транспортом постійно, вартість проїзду коштуватиме від 6,30 грн

Забезпечення належної  роботи та розвитку транспортної інфраструктури столиці залежить від зміни вартості проїзду. Перш за все, йдеться про оновлення автопарку, підвищення зарплат, безпеку міського транспорту. Про це 11 липня в ефірі телеканалу Newsone зазначив заступник міського голови – секретар Київради Володимир Прокопів. 

«У нас не вистачає близько 500 автобусів, 400 тролейбусів та 300 трамваїв. Щоб закупити їх, потрібно близько 25 млрд гривень. Поки що таких грошей немає. Підвищення тарифів на проїзд допоможе оновити частину рухомого складу, який застарів і знаходиться в аварійному стані», – зазначив Володимир Прокопів.

При цьому заступник міського голови наголосив, що у той час, коли зростали ціни на паливо та енергоносії - тарифи залишалися незмінними. Приміром, за останній рік значно зросла вартість ресурсів: електроенергії – на 16,3%, дизельного палива – на 21%. Також збільшилися витрати на водопостачання, вивіз та утилізацію відходів, комунальні послуги, ремонтні матеріали. Саме тому міська влада прийняла рішення про зміну вартості проїзду.

«Наразі економічно обґрунтований тариф для наземного транспорту повинен становити 8 гривень і майже 60 копійок, а для метрополітену – 8 гривень 27 копійок. При цьому,  підвищення для тих, хто користується безконтактними картами у метро, буде не таким суттєвим. Адже при поповненні їх на 50 поїздок разовий спуск під землю обійдеться в 6 гривень і 30 копійок. Таким чином, для киян, які користуються метрополітеном постійно, вартість зросте фактично на 1,3 грн», – наголосив Володимир Прокопів.

Також секретар Київради зазначив, що підвищення тарифу на проїзд у Києві допоможе вирішити кадрове питання у транспортній галузі.

«Сьогодні тільки у КП «Київський метрополітен» відкрито майже 400 вакансій. Через це вже виник дефіцит водіїв для нових чи модернізованих потягів метрополітену. Така тенденція загрожує тим, що найближчим часом комунальний транспорт може припинити виходити на маршрути. Єдиний спосіб утримати кваліфікований персонал – підняти зарплатню. А для цього також потрібні додаткові кошти», – роз’яснив Володимир Прокопів.

Нагадаємо, нові тарифи набувають чинності з 14 липня.

За інформацією: kmr.gov.ua

Перейти до спискуВерсiя для друку