Головна  →  Новини  →  20 липня 2018

Продавати м’ясо та молоко на муніципальних ярмарках дозволено виключно за наявності холодильного обладнання

Продавати м’ясо та молоко на муніципальних ярмарках дозволено виключно за наявності холодильного обладнання

За умови підвищених температур у літній період та з метою дотримання законодавства щодо якості та безпечності харчових продуктів реалізація швидкопсувної продукції на столичних ярмарках допускається лише за умови суворого та неухильного дотримання температурного режиму зберігання не більше +6. Про це нагадали у Департаменті промисловості та розвитку підприємництва КМДА.

«У разі фіксації порушень на ярмарках, організаторами яких є  комунальні підприємства, підпорядковані Департаменту промисловості та розвитку підприємництва КМДА, та районні адміністрації, департамент буде ініціювати припинення роботи такої ярмарки до осені», – повідомив директор департаменту Андрій Мельничук.

Це стосується м’яса свіжого та м’ясопродуктів, ковбасних та м’ясних виробів, молока та молочних продуктів, риби свіжої, мороженої, копченої, в’яленої та інших продуктів, умови зберігання та реалізації яких вимагають дотримання вищевказаної температури.

Крім того, на сільськогосподарський ярмарок не допускається продукція, що не пройшла ветеринарно-санітарну експертизу та без наявності документів про проходження і підтвердження її безпечності та якості.

«На численні прохання киян, відновлюючи продаж риби, молока та м’яса на столичних ярмарках, ми значно посилюємо контроль за дотриманням вимог законодавства у сфері продуктової безпеки та правил організації ярмарків», – акцентував Андрій Мельничук.

Варто нагадати, що муніципальні ярмаркові заходи у місті Києві проводяться у районах, де недостатньо розвинена стаціонарна мережа закладів торгівлі для забезпечення мешканців продовольчими товарами.

«Ярмарки – це, перш за все, зручно і безпечно для киян. І наша мета зробити все, щоб так було і надалі», – підсумував Андрій Мельничук.

За інформацією: kyivcity.gov.ua

 

Перейти до спискуВерсiя для друку