Головна  →  Новини  →  20 липня 2018

Столичний стадіон «Русанівець» може стати легкоатлетичною тренувальною базою олімпійського рівня

Столичний стадіон «Русанівець» може стати легкоатлетичною тренувальною базою олімпійського рівня

Стадіон «Русанівець» у Дніпровському районі на вул. Ігоря Шамо, 10-12 після реконструкції може стати новою тренувальною базою для легкоатлетів, і його рівень буде відповідати рівню сучасних олімпійських об’єктів. Про це повідомили у КП «Житлоінвестбуд-УКБ», яке виступає замовником реконструкції.

«Колись на «Русановці» проводилися футбольні матчі міського рівня, але з часом він зруйнувався, «обріс» купами сміття і став придатний більше для вигулу собак, ніж для занять спортом, – розповідає директор КП «Житлоінвестбуд-УКБ» Вячеслав Непоп. – Торік за дорученням мера Києва Віталія Кличка розпочалася реконструкція стадіону за кошти міського бюджету».

На сьогодні вже виконана дренажна основа із щебню і відсіву для подальшого укладання штучної трави на футбольному полі. На бігових доріжках покладено чорновий шар асфальту, який надалі буде покритий сучасним спортивним поліуретановим покриттям. Демонтовані залишки конструкцій старих аварійних трибун, і виконана основа для облаштування нових обладнаних навісом трибун на 480 місць. Закладено фундамент і розпочато монтаж металевих конструкцій павільйону, у якому передбачені необхідні для повноцінного функціонування стадіону приміщення: роздягальні для спортсменів із душовими і санвузлами, санвузли для глядачів, медпункт, тренерські, приміщення для зберігання спортивного інвентарю та пункт охорони з відеоспостереженням.

За проектом залишилося завершити будівництво адміністративної будівлі, провести зовнішнє електропостачання, освітлення, зовнішні мережі водопроводу і каналізації, а також звести надійну огорожу території стадіону. Буде встановлено чергове і спортивне освітлення, спортивне інформаційне табло, проведено благоустрій території, а сам стадіон буде оснащений необхідним спортивним інвентарем.

Планується, що стадіон буде відкритий навесні наступного року. Але термін завершення реконструкції залежить від фінансування. Зараз профінансовано близько 14% проекту. За наявності коштів у повному обсязі роботи можна завершити до кінця поточного року.

За інформацією: kyivcity.gov.ua

Перейти до спискуВерсiя для друку