Головна  →  Новини  →  25 липня 2018

Нарада з представниками ЖБК, ОСББ та відомчих організацій, що обслуговують житловий фонд Дніпровського району

Нарада з представниками ЖБК, ОСББ та відомчих організацій, що обслуговують житловий фонд Дніпровського району

24 липня за ініціативи голови Дніпровської РДА Петра Онофрійчука відбулася робоча нарада з представниками житлово-будівельних кооперативів (ЖБК), об’єднань співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ) та відомчих організацій Дніпровського району. До наради долучилися перший заступник голови Дніпровської райдержадміністрації Віктор Сушінець, начальник управління житлово-комунального господарства Надія Косар та заступник начальника управління – начальник відділу управління праці та соціального захисту населення Олена Казначеєва, представники Комунального підприємства «Київтеплоенерго», товариства з обмеженою відповідальністю «Євро-Реконструкція», РТМ «Троєщина», РТМ «Позняки», РТМ «Дарниця», ЖБК та ОСББ.

На початку наради Петро Васильович нагадав присутнім щодо необхідності підтримувати в належному стані прибудинкові території відповідно до Правил благоустрою столиці, а саме: своєчасно проводити покіс трави, прибирати та вивозити тверді побутові відходи (ТПВ) та сміття, видаляти аварійні та сухі дерева й гілки та ін.

Присутніми піднімалося питання щодо відновлення асфальтобетонного покриття та відновлення благоустрою території після аварійних розриттів.

Про стан підготовки житлових будинків до осінньо-зимового опалювального періоду 2018-2019 років поінформували представники теплопостачальних організацій району. Під час обговорення піднімалися питання, які виникають при підготовці житлових будинків до опалювального сезону, а також отримання актів готовності форми Е-8. Крім того нагадали, що з 01 серпня почнеться наступний етап планових гідравлічних випробувань теплових магістралей №1, 2, 8 ТЕЦ-5.

Представники РТМів відповіли на питання представників об’єднань співвласників багатоквартирних будинків та житлово-будівельних кооперативів щодо проблем пов’язаних з теплопостачанням та гарячим водопостачанням.

Ключовим питання наради було обговорення неможливості призначення житлової субсидії мешканцям будинків ЖБК та ОСББ. Проблема виникла оскільки їх правління не надало необхідних документів до Управління праці та соціального захисту населення Дніпровського району столиці. З метою уникнення порушень прав малозабезпечених громадян у призначені їм житлової субсидії, рекомендації щодо дій надав заступник начальника управління праці та соціального захисту населення. Головним чином інформація стосувалася Порядку призначення житлових субсидій, алгоритму дій голів правлінь ЖБК та ОСББ в ситуації, що наразі склалася.

Інформацію підготовлено відділом з питань інформаційної політики

Перейти до спискуВерсiя для друку