Головна  →  Новини  →  23 квітня 2014

Прем’єра вистави «Фараони» театру СЗШ №158 «Нове покоління»

Прем’єра вистави «Фараони» театру СЗШ №158 «Нове покоління»

Сюрприз для учнів, вчителів та батьків підготували актори театру середньої загальноосвітньої школи № 158 м. Києва «Нове покоління» під керівництвом Валентини Заіки. Премєра вистави «Фараони» проходила за мотивами комедійного твору українського письменника Олексія Коломійця.

У комедії «Фараони», написаній у 1961 році, піднімається вічне питання: «Хто головніший? Чоловік чи жінка?» Адже як і багато років (а може, й століть) тому, ми прагнемо знайти порозуміння і не розуміємо одне одного, розділяючи життя на жіночу і чоловічу половини, не замислюючись, що можемо бути щасливими тільки разом.

Сюжет комедії доволі простий, а події описані в ній відбуваються у радянські часи. Розповідається про те, як в одному з колгоспів: завідуючому механізацією, Миколі Тарану, ледащу, приснився химерний сон. Начебто всі жінки, які в селі «будь-яку механіку замінять», зайняли посади чоловіків і примусили їх виконувати жіночу роботу. Такий собі фемінізм у розквіт радянської епохи.

Втілення нестаріючих образів цієї комедії акторами шкільного театру побачили учні, вчителі та батьки СЗШ № 158. Юні актори дуже професійно виконали свої ролі.

Підготовлено у відділі з питань інформаційної політики за інформацією управління освіти.

Перейти до спискуВерсiя для друку