Головна  →  Новини  →  23 квітня 2014

Нарада з нагоди Всесвітнього дня охорони праці

Нарада з нагоди Всесвітнього дня охорони праці

У Дніпровській районній в місті Києві державній адміністрації відбулася нарада з нагоди Всесвітнього дня охорони праці, на якій були присутні завідувач сектору з питань охорони праці адміністрації Оксана Марек, завідувач сектором охорони праці Територіального управління державної служби гірничого нагляду та промислової безпеки України у Київській області та м. Києві Жанна Островська, начальник Лівобережного відділу фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань Надія Рибалко, головний спеціаліст Деснянського міжрайонного управління головного управління Держсанепідслужби у м. Києві Роман Красножон та представники підприємств й установ району.   

Жанна Островська зауважила, що актуальність питань безпеки праці та здоров’я під час використання хімічних речовин на виробництві обумовлена тим, що сьогодні хімічні речовини та їх сполуки є одним з основних, як у повсякденному житті людини, так і на виробництві. Адже тільки у 2013 році в Україні на підприємствах хімічної промисловості травмовано 198 осіб, із них - 19 смертельно, чотири нещасні випадки сталися безпосередньо під час використання та застосування хімічних речовин на виробництві, зокрема, на підприємствах Київської області та міста Києва травмовано 566 працівників.

Жанна Василівна наголосила, що одним із самих дієвих заходів попередити нещасний випадок на виробництві є обізнаність працівників та  роботодавця у нормативно-правових та законодавчих актах з питань охорони праці.

Надія Рибалко виступила з порівняльним аналізом щодо випадків виробничого травматизму за І квартал 2013 року до І кварталу 2014 року по Дніпровському району м. Києва. Вона наголосила, що всю відповідальність за нещасні випадки на виробництві несе роботодавець. Більшість випадків професійного травматизму трапляються через несвоєчасне проведення навчань з охорони праці, порушення вимог щодо забезпечення охорони праці та невиконання інструкцій з безпеки праці.

Під час наради також обговорювалися технічні питання проведення інструктажів на виробництвах та підприємствах, а більш детальну інформацію можна отримати у Територіальному управлінні державної служби гірничого нагляду та промислової безпеки України у Київській області та м. Києві.

Підготовлено у відділі з питань інформаційної політики за інформацією сектору з питань охорони праці.

Перейти до спискуВерсiя для друку