Головна  →  Новини  →  10 серпня 2018

У Києві проведуть інформаційну кампанію на підтримку Громадського бюджету

У Києві проведуть інформаційну кампанію на підтримку Громадського бюджету

15 серпня у столиці стартує інформаційно-просвітницька кампанія на підтримку проектів Громадського бюджету міста Києва.

Основна мета – популяризувати ГБ та залучити якомога більше киян до голосування за ініціативи, які успішно пройшли експертизу. В рамках інформкампанії заплановано флешмоби, автопробіг, забіг авторів проектів. Також з 24 серпня до 15 вересня пройдуть 10 тематичних фестивалів у кожному районі столиці.

«Цьогоріч до Громадського бюджету подано 1149 проектів від майже півтисячі авторів. Загальний кошторис ініціатив – понад 757 млн грн. Ці цифри свідчать, що Громадський бюджет стає дедалі популярнішим. Але, на жаль, кияни не надто обізнані з перевагами цього інструменту прямої демократії. Саме тому ми прийняли рішення максимально популяризувати ГБ. Будемо комунікувати з громадськістю через фестивалі й флешмоби. Більшій інформативності також сприятиме реклама на зовнішніх носіях та у Фейсбук. На ці цілі Київрада виділила 1 мільйон гривень», - зазначив керуючий справами секретаріату Київради, заступник голови  Міської робочої групи з питань ГБ  Ігор Хацевич.

Департамент суспільних комунікацій виконавчого органу Київради (КМДА) отримавши кошти на інформаційно-просвітницьку кампанію, провів необхідну тендерну процедуру. За рішенням тендерного комітету Департаменту, переможцем визнано ТОВ «Магонова та партнери». Саме ця компанія займатиметься популяризацією Громадського бюджету.

«У рамках інформаційної кампанії на початку вересня заплановане сімейне свято «ГБФест», а 15 вересня буде проведено День демократії. Наша ціль - поінформувати якомога більше містян про можливості Громадського бюджету й залучити їх до голосування за проекти.  Ми плануємо, що завдяки інформаційній кампанії про переваги ГБ дізнаються 1 мільйон осіб, а 230 тисяч киян проголосують за проекти», - зазначив начальник відділу з питань розвитку місцевого самоврядування, регіональних та міжнародних зв’язків Київради, член  Міської робочої групи з питань ГБ Артем Стельмашов.

Голосування за проекти Громадського бюджету триватиме з 24 серпня по 15 вересня 2018 року.

За інформацією kmr.gov.ua

Перейти до спискуВерсiя для друку