Головна  →  Новини  →  24 квітня 2014

Новини міста: «Ціна на соціальні сорти хліба у столиці залишається незмінною», - Володимир Бондаренко

Новини міста: «Ціна на соціальні сорти хліба у столиці залишається незмінною», - Володимир Бондаренко

У зв’язку із подорожчанням сортів хліба складної рецептури виробництва ПАТ «Київхліб» голова Київської міської державної адміністрації Володимир Бондаренко здійснив перевірку наявності та кількості так званих соціальних сортів у магазинах міста.

Голова КМДА занепокоєний питанням достатньої кількості хліба простої рецептури (соціального хліба) у торгівельній мережі столиці через нещодавне підняття цін на 15% на свою продукцію товариством «Київхліб».

«Найбільший виробник і постачальник хліба в столиці підвищив вартість хліба складної рецептури через подорожчання енергоносіїв, деяких інгредієнтів, підвищення зарплати працівникам тощо. При цьому ціна на хліб широкого вжитку, який виготовляється за простою рецептурою, і відомий серед населення як соціальних, залишається незмінною», – зазначив Володимир Бондаренко.

Голова КМДА відвідав кілька столичних магазинів та переконався, що соціальний хліб є у достатній кількості і навіть, за інформацією керівництва цих магазинів, залишається на полицях в кінці дня.

«Ми й надалі контролюватимемо не лише вартість хліба простої рецептури, а і його наявність у торговій мережі міста. Доступного за ціною хліба має бути вдосталь – це питання для нас важливе і принципове», – підкреслив Володимир Бондаренко.

Зазначимо, що ПАТ «Київхліб» щодоби виробляє 450 тонн продукції, 80 тонн з якої – соціальний хліб. Вартість хліба широкого вжитку в столиці коливається від 2,4 до 3,4 гривні.

За інформацією http://kievcity.gov.ua/

Перейти до спискуВерсiя для друку