Головна  →  Новини  →  7 вересня 2018

В’їзд на Труханів острів і надалі здійснюватиметься через систему автоматичного розпізнавання автомобільних знаків

В’їзд на Труханів острів і надалі здійснюватиметься через систему автоматичного розпізнавання автомобільних знаків

В’їзд на авто на територію Труханового острова зі сторони Північного мосту і надалі здійснюватиметься лише через систему автоматичного розпізнавання автомобільних знаків. Про це під час інспекції в’їзної групи повідомив заступник голови КМДА Дмитро Давтян.

«Ми звели до мінімуму людський фактор. Тобто пересуватися островом можна, але найкраще робити це пішки чи велосипедом. Автомобілі, яким дозволено проїзд на острів, можуть рухатися не швидше 20 км/год, а порушникам цього правила в’їзд на Труханів закривають, вносячи номер авто у відповідну базу», – підкреслив заступник голови КМДА.

За його словами, в’їзна група також обладнана камерами, які дозволяють фіксувати рух транспорту і зберігати дані.

«Цей досвід – коли доступ максимально автоматизований і не можна застосувати «дзвінок другу» – корисний для Києва. Адже він дозволяє створити рівні умови і реально захищати територію від недбальства. Вірю, що нове покоління буде більш відповідальним і ставитиметься до зелених зон дбайливіше. Тому що, врешті-решт, це наші безпека і комфорт», – сказав Дмитро Давтян.

Цьому в перспективі сприятиме можливість велопрокату: пункти байкшерінгу планують обладнати на Трухановому острові наступного сезону, а дороги вже розмічені відповідними смугами.

За інформацією: kyivcity.gov.ua

Перейти до спискуВерсiя для друку