Головна  →  Новини  →  21 вересня 2018

Коледж ім. В.О. Сухомлинського відсвяткував 30-річчя з дня заснування

Коледж ім. В.О. Сухомлинського відсвяткував 30-річчя з дня заснування

20 вересня навчальний заклад Український колеж ім. В.О. Сухомлинського Дніпровського району (спеціалізована школа №272) приймав гостей та привітання з нагоди 30-річчя з дня заснування. Розділити радість небуденної події долучились очільник Дніпровського району Петро Онофрійчук, заступник голови Дніпровської РДА Алла Загородня, заступник начальника районного управління освіти Галина Тодосова, начальник відділу науки Департаменту освіти і науки Києва Світлана Бабінець, голова Об’єднання батьків школярів Дніпровського району Оксана Мерінова, директор коледжу ім. В.О. Сухомлинського Євген Кушнір, вчителі, учні та випускники коледжу.

Вітаючи колежан, Петро Онофрійчук  зазначив: «Гордістю колежу є педагоги! Таких самовідданих вчителів, які повністю віддавали і віддають себе улюбленій справі – чимало в закладі! Щира вдячність вам за нелегку, неспокійну, самовіддану працю, найкращі побажання у ювілейний день!». Також з нагоди 30-річчя з дня заснування Українського колежу та 100-ліття з Дня народження В.О. Сухомлинського Петро Васильович нагородив педагогів подяками та грамотами Дніпровської райдержадміністрації та районного управління освіти.

Після урочистостей відбувся концерт, на якому святковий настрій створювали яскраві виступи хореографічного ансамблю «Березіль», зразкового ансамблю пісні та танцю «Яблуневий цвіт», вокального ансамблю «Суцвіття», учнів, вчителів та випускників коледжу.

Довідково.

Комунальний навчальний заклад Український колеж ім. В.О. Сухомлинського м. Києва (спеціалізована школа № 272) створений як експериментальна школа-лабораторія № 272 та розташована за адресою вулиця Митрополита Андрея Шептицького, 5-А. У 1996 р. колежу присвоєно ім’я видатного українського педагога В.О. Сухомлинського.

Український колеж є одним із провідних закладів загальної середньої освіти Києва. У період з 2008 по 2016 роки  кількість дітей коливалася в межах дев’ятисот осіб. Протягом останніх двох років у зв’язку з активною забудовою Микільської Слобідки відбувається значне збільшення кількості учнів. У 2018 році контингент учнів складає  1034 колежан.

В колежі розробляються та впроваджуються новітні педагогічні технології освітнього процесу та здійснюється його психологічний супровід.

Освітні пріоритети колежу

  • плекання вільної, конкурентоспроможної Я-особистості, що вміє думати, аналізувати, відповідати за власний вибір;
  • виховання і навчання на основі природних задатків учнів, розкриття і розвиток їх творчих здібностей та прагнення до самореалізації;
  • спрямування дітей на пошук адекватного сучасному рівню розвитку суспільства розуміння смислу життя;
  • формування навичок здорового способу життя та безпечної поведінки, усвідомлення колежанами відповідальності за власне життя та здоров’я;
  • забезпечення учнів глибокими знаннями з базових та профільних дисциплін.

 Компетентність та творчість

  • створена атмосфера творчості, відповідальності за результати праці, толерантності, щирої поваги до суспільних моральних цінностей та особистості, порозуміння та доброти;
  • забезпечується ефективний розвиток учнів завдяки використанню нових оригінальних технологій навчання;
  • здійснюється всебічна та кваліфікована психологічна допомога учням, їх батькам, педагогам з питань удосконалення навчання та загального розвитку дітей;
  • середня та старша школа працює за блочною парною системою уроків;
  • активно функціонує дитяче самоврядування: ВРОС (Велика Рада Об’єднаних Сердець), дебатний клуб;
  • цікаво організована позакласна робота, працюють гуртки та факультативи за інтересами;
  • організоване гаряче харчування учнів та вчителів.

Підготовлено відділом з питань інформаційної політики за матеріалами управління освіти Дніпровського району

Перейти до спискуВерсiя для друку