Головна  →  Новини  →  21 вересня 2018

"Майбутнє світу – в руках молоді": соціальна акція першокурсників Київського університету ринкових відносин

"Майбутнє світу – в руках молоді": соціальна акція першокурсників Київського університету ринкових відносин

У вищому навчальному закладі «Київський університет ринкових відносин» студенти І курсу коледжу провели соціальну акцію, приурочену до Міжнародного дня миру: «Майбутнє світу – в руках молоді».

Під час акції студентські активісти коледжу дослідили та донесли до небайдужих студентів інших курсів історичне походження свята. На сьогоднішній день ситуація, що склалася на півдні та сході України, зачіпає кожного громадянина, потребує уваги та взаєморозуміння до кожного.

Оскільки в університеті заочно навчаються кадрові військовослужбовці, переселенці та студенти чиї сім’ї знаходяться на непідконтрольній території – студентська родина  має змогу з перших вуст дізнатися про події на сході держави.

Студентство закликає молодь не бути байдужими до найважливішої теми – миру на всій планеті!

Довідково.

З 1981 року за ініціативою Генеральної Асамблеї ООН 21 вересня стало днем всесвітньої відмови від насильства та вогню.

До 2001 року цей день святкували кожен третій вівторок вересня, у день відкриття чергової сесії ООН. В резолюції від 7 вересня 2001 року Генеральна Асамблея ООН ухвалила постанову, за якою з 2002 року святкування «Міжнародного дня миру» має відбуватися щороку 21 вересня. Щорічно 21 вересня в ООН проводяться святкові заходи, які традиційно включають в себе Ходу миру. Невід’ємною частиною урочистостей є відлуння «Дзвону миру» та хвилина мовчання в пам’ять про тих, хто загинув у військових конфліктах. Дзвін був відлитий з монет, які зібрали діти з 60 країн світу, на ньому є напис: «Нехай буде мир в усьому світі». 

За матеріалами Вищого навчального закладу «Київський університет ринкових відносин»

Перейти до спискуВерсiя для друку