Головна  →  Новини  →  28 вересня 2018

Презентовано в дії розробку для підземного роздільного збору сміття

Презентовано в дії розробку для підземного роздільного збору сміття

В Києві набирає обертів реформа по організації роздільного збору сміття. Завдяки ініціативі міської влади, з’явились вже декілька сот підземних резервуарів для його збору.

Не стоять осторонь цієї проблематики промисловці району. Напередодні ТОВ «Київський механічний завод «Магістраль» ім. М.П. Шульгіна» продемонстрував в дії власну розробку – майданчик для підземного збору та зберігання сміття.

На презентацію був запрошений очільник району Петро Онофрійчук, депутат Київради Віталій Росляков, голова районної Ради директорів промислових підприємств, установ та організацій Всеволод Яременко, начальник відділу з питань промисловості, підприємництва та регуляторної політики райдержадміністрації Григорій Лобач.

Ознайомились з розробкою також заступник директора комунального підприємства по утриманню зелених насаджень Дніпровського району Михайло Чайка, директор комунального підприємства «Керуюча компанія з обслуговування житлового фонду Дніпровського району м. Києва» Сергій Прогонюк, а також активні мешканці Дніпровського району.

Керівник підприємства-виробника Микола Курченко розповів, що вказане обладнання було продемонстроване на щорічній виставці «Зроблено в Києві».

Під кожну наземну урну встановлено три окремі контейнери на різні види сміття: скло, пластик; папір; інше. Якщо буде пропозиція замовника, кількість урн може бути збільшена. Це зразок, котрий не потребує замовлення спецавтомобіля, він адаптований для автотранспорту, який працює в цій галузі. Через систему GPS функціонують датчики, які подають сигнал на мобільний телефон диспетчера про рівень наповнення сміттям кожного контейнера, встановлені системи пожежогасіння підземного сховища та освітлення майданчика.

Присутні схвально оцінили роботу обладнання. Як повідомив Петро Васильович, дана розробка є перспективною для впровадження в житлових мікрорайонах та місцях масового відпочинку людей. І ми також зацікавлені в тому, що замовлення на її виготовлення може отримати даний столичний виробник, який розміщений у Дніпровському районі.

Підготовлено відділом з питань інформаційної політики за інформацією відділу з питань промисловості, підприємництва та регуляторної політики

Перейти до спискуВерсiя для друку