Головна  →  Новини  →  10 жовтня 2018

При отриманні Картки киянина від громадян не вимагатимуть придбання інших банківських продуктів

При отриманні Картки киянина від громадян не вимагатимуть придбання інших банківських продуктів

9 жовтня на пленарному засіданні Київської міської ради депутати внесли зміни до рішення «Про запровадження у місті Києві багатофункціональної електронної картки «Картка киянина».

Документ доповнили окремим положенням, відповідно до якого банківським установам - учасникам проекту забороняється вимагати від громадян придбання інших банківських продуктів та послуг при оформленні Картки киянина.

«Останнім часом громадяни дедалі більше скаржаться на те, що працівники банку вимагають придбання інших банківських продуктів та послуг, які реалізуються банківською установою та не пов”язані з проектом «Картка киянина». Наприклад, від містян вимагають переведення пенсійних виплат для отримання в ПАТ «Державний ощадний банк України». При цьому, у випадку відмови, працівники банківської установи відмовляються приймати документи, необхідні для випуску картки. Це становить суттєву загрозу правам та інтересам киян, оскільки Картка киянина є не тільки платіжною карткою, а багатофункціональним електронним рішенням, яке дозволяє користуватися багатьма міськими електронними сервісами та отримувати соціальні пільги», - зазначив ініціатор рішення, депутат Київради Сергій Артеменко.

Також, відповідно до рішення, не допускається відмова банківською установою у реєстрації, обліку та випуску «Картки киянина»у разі відмови громадян від придбання інших банківських продуктів та послуг. Порушення зазначених вимог пропонується визначити як підставу для можливості перегляду рішення про участь банківської установи у проекті.

Рішення підтримали 72 депутати Київради.

За інформацією kmr.gov.ua

Перейти до спискуВерсiя для друку