Головна  →  Новини  →  10 жовтня 2018

Київрада реорганізує центр соцадаптації престарілих, інвалідів та осіб без постійного місця проживання

Київрада реорганізує центр соцадаптації престарілих, інвалідів та осіб без постійного місця проживання

Вчора на пленарному засіданні Київської міської ради депутати прийняли рішення про реорганізацію Київського центру соціальної адаптації престарілих, інвалідів та осіб, що не мають постійного місця проживання.

Відтак, установу реорганізують у Київський міський центр комплексного обслуговування бездомних осіб.

Разом з цим, виконавчий орган Київради (КМДА) має розробити Положення про Центр, яке передбачає створення в його складі чотирьох основних структурних підрозділів: відділення реінтеграції бездомних осіб, відділення «соціальний готель», відділення соціальної адаптації звільнених осіб та стаціонарне спеціальне відділення для постійного проживання бездомних осіб похилого віку та осіб з інвалідністю.

«Необхідність прийняття рішення зумовлена тим, що існуюче Положення розроблене ще у 2006 р. На сьогодні питання соціальної реабілітації та інтеграції бездомних осіб у суспільство вимагає нових підходів до їх вирішення. Вказані заходи забезпечать комплексне обслуговування, здійснення соціальної роботи і надання якісних соціальних послуг бездомним особам. В тому числі бездомним, які відбули покарання у виді обмеження волі або позбавлення її на певний термін», – зазначив директор Департаменту соціальної політики КМДА Юрій Крикунов.

Фінансування Центру здійснюватиметься у межах видатків, що були передбачені на утримання Київського центру соціальної адаптації престарілих, інвалідів та осіб, що не мають постійного місця проживання.

Рішення підтримали 68 депутатів.

За інформацією kmr.gov.ua

Перейти до спискуВерсiя для друку