Головна  →  Новини  →  11 жовтня 2018

Технічну підготовку теплового господарства «Київтеплоенерго» провело у повному обсязі

Технічну підготовку теплового господарства «Київтеплоенерго» провело у повному обсязі

Під час проведення гідравлічних випробувань у столиці ліквідовано понад 5 тис. пошкоджень, замінено понад 20 кілометрів найбільш зношених ділянок трубопроводів. Попри значні труднощі всі необхідні регламентні роботи з підготовки теплоенергетичного господарства столиці до зими виконані, і технічно Київ готовий розпочати опалювальний сезон. Про це у прямому ефірі на телеканалі «NEWSONE» заявив директор Департаменту житлово-комунальної інфраструктури Дмитро Науменко.

 «Основною проблемою у процесі підготовки міського господарства до роботи в осінньо-зимовий період була і на сьогодні лишається ще не до кінця вирішеною проблема із газопостачанням, у зв’язку із чим більшість киян, на жаль, досить тривалий час не отримують послуги гарячого водопостачання, також відсутність газопостачання значно ускладнило процес підготовки теплоенергетичного комплексу до зими», – зауважив Дмитро Науменко.

Він нагадав, що у поточному році міська влада припинила угоду з ПАТ «Київенерго», і столичний енергетичний комплекс повернено в управління місту: майно, яке з 2001 року перебувало у володінні та користуванні ПАТ «Київенерго» передане до КП «Київтеплоенерго», що стало виконавцем послуг із постачання теплової енергії та гарячої води у місті Києві.

Тривалий час велися складні переговори, питання було винесено на урядовий рівень і в ході цих перемовин боргові зобов’язання ПАТ «Київенерго» перед НАК «Нафтогаз України» було розкладено на три частини: штрафні санкції та пені, компенсація різниці в тарифах, яку держава заборгувала ПАТ «Київенерго» та відповідно повинна виплатити НАК «Нафтогаз», і власне заборгованість споживачів за спожиті послуги з теплопостачання та гарячого водопостачання.

Директор Департаменту пояснив, що для забезпечення підписання договору на постачання природного газу між НАК «Нафтогаз України» та КП «Київтеплоенерго» необхідно було зробити певні послідовні кроки, лише виконання одного пункту дозволяло розпочати інший.

«Фінальним етапом є необхідність затвердження Господарським судом м. Києва мирової угоди між НАК «Нафтогаз України» та КП «Київтеплоенерго», робочий варіант якої вже розроблений та підписаний сторонами. Після отримання ухвали суду можуть бути підписані договори на постачання газу та відповідно буде відновлена робота об’єктів теплогенерації. Таким чином, опалювальний сезон ми плануємо розпочати вчасно. Разом із теплом киянам буде відновлено надання послуги гарячого водопостачання, адже зараз розділяти ці послуги технологічно вже немає сенсу», – повідомив Дмитро Науменко.

Директор Департаменту житлово-комунальної інфраструктури наголосив, що опалювальний сезон розпочнеться, як тільки середньодобова температура зовнішнього повітря протягом трьох діб становитиме +8 С.

За інформацією old.kyivcity.gov.ua

Перейти до спискуВерсiя для друку