Головна  →  Новини  →  11 жовтня 2018

Київрада зменшила податкове навантаження на творчі спілки столиці

Київрада зменшила податкове навантаження на творчі спілки столиці

Цього тижня на пленарному засіданні Київської міської ради депутати внесли зміни до рішення «Про встановлення місцевих податків і зборів у м. Києві».

Відтак, Київрада зменшила податкове навантаження на творчі спілки, майстерні та інші заклади культури столиці, які не відносяться до державної та комунальної форми власності. Зокрема, йдеться про пониження відсоткової ставки сплати земельного податку з 1% до 0,01%.

«Ухвалення даного рішення дозволить зменшити податкове навантаження на творчі майстерні художників, скульпторів, народних майстрів, музеїв, театрів, творчих спілок у галузі культури. Сьогодні, в умовах підвищення тарифів, для них важлива фінансова підтримка з боку міста. Для нас, у свою чергу, важливий мистецький розвиток столиці. Адже Київ – культурний та туристичний центр не лише країни, але і Європи. Заощаджені кошти, впевнений, будуть спрямовані на створення якісного мистецького продукту», – підкреслив голова постійної комісії КМР з питань бюджету Андрій Странніков.

До прикладу, лише Національна спілка художників України щорічно реалізує велику програму творчих заходів (до речі, безкоштовних), в тому числі 100 художніх виставок в Центральному будинку художника і галереї «Мистець», спрямованих на розвиток та збагачення національної культури.

За зменшення відсоткової ставки сплати земельного податку проголосували 74 депутати.

За інформацією kmr.gov.ua

Перейти до спискуВерсiя для друку