Головна  →  Новини  →  23 жовтня 2018

Найближчі місяці кияни платитимуть за опалення за старими тарифами

Найближчі місяці кияни платитимуть за опалення за старими тарифами

За повідомленням заступника голови КМДА Петра Пантелєєва, у місті, починаючи з суботи, підключено до центрального опалення 63 відсотки будинків (5,5 тисяч з 11154 наявних).

Стосовно тарифів на тепло і гарячу воду, то за жовтень, листопад, можливо за грудень, кияни заплатять ще за старими (нині діючими) тарифами. Адже місту потрібно ще пройти процедуру розрахунку, громадських слухань та затвердження у НКРЕКП нових тарифів, у зв’язку з підвищенням ціни на газ, частка якого у структурі тарифу складає 80 відсотків. Компенсація за «недоплату» за ці місяці за теплоносії (з моменту вступу в дію нових цін на газ), за законом, може бути врахована в нових тарифах для споживачів міста.

- Тепло, як і гарячу воду, запускаємо обережно, адже за час вимушеного простою не з вини міста, сталися технічні зміни у параметрах металевих труб (подовження). Тепер їх потрібно повільніше прогрівати теплоносієм, - розповів Петро Пантелєєв. – Але влітку вдалося таки провести випробування тепломереж, виявити тисячі пошкоджень. Ми хвилювалися, що аварій з пуском тепла буде значно більше, виявилося, що їх на третину менше, хоча халепи вистачає.

- Зараз 500 абонентів залишаються без опалення й гарячої води через пошкодження теплотрас. В цілодобовому режимі працюють 44 аварійні бригади, а 3400 працівників підприємства задіяні на самих об’єктах – на підключенні будинків до тепла, - повідомив директор структурного підрозділу «Київські тепломережі» КП «Київтеплоенерго» Василь Деревицький.

- Погода до останнього дозволяла нам відтермінувати початок опалювального сезону – до 20 жовтня. Я впевнений, що опалювальний сезон в Києві ми пройдемо нормально, - сказав Петро Пантелєєв. – На сьогодні з теплом вже всі дитсадки, школи, лікарні, частина ОСББ та ЖБК, які подали заяви на включення тепла. Адже ці структури мають право через збори приймати рішення про початок сезону, його закінчення, економити на опаленні через те, що провели енергомодернізацію. Що стосується донарахувань за газ мешканцям, в яких влітку не було гарячої води. Ця процедура відбувається щороку, регулюється державними законами, вона правомірна. Але не стосується, звичайно, тих у кого в квартирах або в будинках вже встановлені лічильники газу. Зараз у столиці у 316 тисяч абонентів (квартирних) немає лічильників газу. «Київгаз» має встановити лічильники всім без винятку до кінця 2021 року БЕЗКОШТОВНО. Будь які лічильники – на воду, тепло, електрику – безумовно добре зарекомендували себе в побуті. Люди платять за те, що спожили, можуть економити. Тож, якщо до вас завітав «Київгаз» з лічильником для встановлення, не варто цьому пручатися. За діючим законодавством облік має бути у кожній квартирі.

За інформацією vechirniykiev.com.ua

Перейти до спискуВерсiя для друку