Головна  →  Новини  →  23 жовтня 2018

Більше 3,4 тисячі працівників цілодобово працюють над підключенням Києва до опалення та ліквідацією пошкоджень тепломереж

Більше 3,4 тисячі працівників цілодобово працюють над підключенням Києва до опалення та ліквідацією пошкоджень тепломереж

Сорок чотири аварійні бригади та майже двісті одиниць спецаварійної техніки сьогодні працює у підпорядкуванні КП «Київтеплоенерго», аби оперативно ліквідовувати пошкодження, щоб повноцінно відновити киянам гаряче водопостачання та включити опалення. Про це під час прес-конференції 23 жовтня розповів директор СП «Київські теплові мережі» КП «Київтеплоенерго» Василь Деревицький.

«Наші аварійні бригади працюють у цілодобовому режимі, і не лише аварійні, а й більшість персоналу працює над прискоренням надання послуг. На сьогодні ми маємо 44 аварійні бригади, а також над включенням тепла для міста Києва працюють понад 3400 працівників лінійного персоналу, які забезпечують підключення, отримання нарядів і допусків», – зазначив Василь Деревицький.

За його словами, сьогодні теплові мережі забезпечені близько 200 одиницями спеціалізованої техніки та механізмів. Зокрема для аварійних бригад передбачено 98 спецаварійних машин, 33 екскаватори, 19 самоскидів, 14 тракторів та вантажопідіймальна техніка.

Через велику зношеність мереж, понад 70%, а також тривалу відсутність теплоносія у трубах після подачі гарячої води кількість пошкоджень тепломагістралей значно зросла. Однак теплоенергетики спрямували усі сили та аварійні бригади, заручилися підтримкою підрядних організацій і зуміли стабілізувати ситуацію, тримаючи її під контролем. Так протягом 13–22 жовтня було зафіксовано більше 468 пошкоджень, 391 з яких уже ліквідовано.

Нагадаємо, що 13 жовтня КП «Київтеплоенерго» розпочало відновлення гарячого водопостачання киянам. Без гарячої води наразі лишаються ті адреси, де було виявлено пошкодження мереж. Найбільше це в Шевченківському, Подільському, Оболонському та Святошинському районах. Наразі там тривають ремонтні роботи, і вже найближчим часом гаряче водопостачання буде відновлено.

Крім того, 15 жовтня у Києві стартував опалювальний сезон. Станом на сьогодні КП «Київтеплоенерго» підключило до тепла 96% споживачів соціальної сфери (за винятком тих випадків, де послуга тимчасово відсутня через пошкодження), які знаходяться у зоні обслуговування підприємства. А 20 жовтня до централізованого опалення розпочали підключати і житлові будинки киян.

За інформацією: kyivcity.gov.ua

Перейти до спискуВерсiя для друку