Головна  →  Новини  →  23 жовтня 2018

У Київраді перевірять комунальне майно, яке могло бути відчужене з порушенням законодавства

У Київраді перевірять комунальне майно, яке могло бути відчужене з порушенням законодавства

Сьогодні на засіданні постійної комісії Київської міської ради з питань регламенту та депутатської етики депутати погодили проект рішення, відповідно до якого має бути створено тимчасову контрольну комісію для виявлення та повернення у комунальну власність майна, відчуженого з порушенням законодавства України у 2010-2014 роках. 

Як зазначається у пояснювальній записці, у період з 2010 по 2014 роки мали місце численні факти незаконного відчуження та приватизації комунальної власності громади Києва. Одним із наслідків цього стали численні конфлікти жителів столиці із забудовниками, погіршення екологічного стану та інвестиційної привабливості міста, зниження ефективності функціонування міської інфраструктури. 

«Незаконна передача землі тягне за собою негативні наслідки. Недобросовісні інвестори на таких ділянках недбало слідкують за дотриманням архітектурних норм, не обладнують житлові масиви необхідними зеленими зонами, дитячими майданчиками та місцями для паркування. Окрім того, горе-забудовники намагаються уникнути виділення частини житлової площі для соціально незахищених громадян та сплати податків до міського бюджету. Від такої незаконної діяльності страждають усі жителі столиці та економіка міста в цілому», - зазначив ініціатор відповідного проекту рішення, депутат Київради Юрій Сиротюк. 

Загалом тимчасова контрольна комісія повинна взяти під нагляд важливі питання приватизації комунальної власності для уникнення подальших погіршень умов проживання киян, конфліктів містян з інвесторами та міською владою. Також ТКК має перевірити законність укладення інвестиційного договору «Про будівництво об’єкта багатофункціонального призначення та комплексного благоустрою скверу на Поштовій площі окремою чергою будівництва у складі проекту «Реконструкція транспортної розв’язки на Поштовій площі у Подільському районі» та стан його виконання.

До складу тимчасової контрольної комісії входитимуть представники всіх фракцій Київради. 

Проект рішення мають ще розглянути на пленарному засіданні Київради.

За інформацією: kmr.gov.ua

Перейти до спискуВерсiя для друку